VOC pakt punt tegen koploper Unitas

0
Advertentie

V.O.C pakte tegen de gedoodverfde kampioen Unitas een verdienstelijk punt. In de rust zouden weinig V.O.C-supporters voor de 2-2 eindstand hebben getekend. Toen stond er namelijk nog een 2-0 voorsprong op het bord. Maar na een zwaar tweede bedrijf bleek een punt uiteindelijk het maximaal haalbare.

Unitas, dat tot vandaag nog geen punt had laten liggen, was meer in balbezit in de eerste minuten, zonder tot echt grote kansen te komen. V.O.C speelde zelf zeer fel en koos de juiste momenten om door te jagen. Na 12 minuten had dit tot gevolg dat Douwe van der Kroft de 1-0 aan kon tekenen. De onzeker ogende keeper van Unitas trapte slecht uit, waardoor de bal bij Douwe terecht kwam. Met uiterste precies plaatste hij de bal vanaf een meter of 20 in het doel. Een heerlijk begin van deze moeilijke wedstrijd! Het spel was daarna in evenwicht, met een iets gevaarlijker V.O.C. De aanvallende intenties van Unitas werden veelvuldig gedwarsboomd door de fantastisch spelende V.O.C-aanvoerder Martijn de Vries. Vol overtuiging ging Martijn de gehele wedstrijd de duels aan met de sterke aanvallers van de koploper, en kwam bijna altijd als winnaar uit de strijd. Ook het voetballende vervolg was daarna vaak goed, waardoor V.O.C er steeds goed uit kon komen richting het doel van Unitas. Voor rust verdubbelde V.O.C de vroeg verkregen voorsprong zelfs nog. Michiel Broeders bereikte Douwe van der Kroft, die met een vakkundig geplaatste bal de keeper kansloos liet. Dankzij de stabiele V.O.C-verdediging en de als altijd zeer betrouwbare keeper Michiel Vis, werd die stand tot de rust vastgehouden.

Waar Unitas voor rust niet echt liet zien waarom het zo stijf bovenaan staat, was dit in de eerste 20 minuten na de pauze wel anders. De gasten kwamen furieus uit de kleedkamer en V.O.C werd eigenlijk volledig overlopen. De 2-1 kon dan ook niet uitblijven: De behendige spits van Unitas kon van buiten de 16 mooi geplaatst uithalen, waardoor de kansloze Michiel voor het eerst mocht vissen. De Gorinchemse storm hield daarna aan en ook de 2-2 lag er daardoor al snel in. Een persoonlijke fout in de V.O.C-verdediging werd keihard afgestraft. De veroverde bal werd vanaf de achterlijn teruggelegd en van dichtbij langs Michiel in het doel geschoven. Er mocht daarna gevreesd worden dat Unitas het goede en energieke aanvalsspel door zou zetten, maar gek genoeg nam de koploper na de gelijkmaker flink gas terug. Waarschijnlijk omdat de 20 minuten durende stormloop flink wat kracht zal hebben gekost. Daardoor kon V.O.C weer wat beter in de wedstrijd komen en kreeg het zelfs een paar mogelijkheden om weer op voorsprong te komen. De grootste kwam voort uit een scrimmage na een hoekschop, maar met kunst en vliegwerk werd een goal door Unitas verhinderd. De gasten bleven intussen ook zeer gevaarlijk, maar de onverzettelijke V.O.C-verdedigers en keeper Michiel voorkwamen gelukkig dat de volle buit mee naar Gorinchem ging. Positief was ook dat Stijn Houben na weken blessureleed middels een invalbeurt vandaag zijn rentree maakte. Een domper was er helaas ook nog: Een directe rode kaart voor Boris Polderman, vlak voor tijd. Na een ogenschijnlijk onschuldig duel op het middenveld moest hij tot verbazing van vriend en vijand vroegtijdig de kleedkamer opzoeken.

Na een 2-0 ruststand klinkt een 2-2 eindstand niet fijn. Op basis van de gehele wedstrijd is dit echter een mooi resultaat voor V.O.C. De mannen van Mark Weel hebben de gehele wedstrijd, onder voorbeeldige aanvoering van Martijn de Vries, keihard gewerkt om dit resultaat te behalen. En punten afsnoepen van Unitas, dat was dit seizoen nog niemand gelukt. Een prima resultaat dus. Volgende week gaat V.O.C op bezoek bij het eveneens sterke VELO, en bij een overwinning doen we goede zaken. Alle reden dus om het team te komen steunen in Wateringen!

Opstelling V.O.C:
Vis; Van Mechelen, De Vries, Varela (Houben), Wigmans; Polderman, Koevermans, Lammers; Stout (Lacrum), Broeders, Vd Kroft (Sanchez).