Vierde zege op rij voor Barendrecht

0
Advertentie

Barendrecht blijft maar winnen in de Tweede Divisie. De rood-witten zegevierden zaterdag voor de vierde achtereenvolgende keer, nu in Groesbeek met 2-1 bij de oud-profs van Achilles ’29. Bas Mourits was de grote man met twee treffers. Barendrecht maakt een sprongetje op de ranglijst en is nu vijfde.

De ploeg van trainer Adrie Poldervaart moest het op sportpark De Heikant stellen zonder doelman Marc van Splunter, de middenvelders Joey Jongman en Donny Navajas Sanchez en aanvaller Daniel Esajas. Dat betekende onder meer de terugkeer van Richard Stolte in de basis, waar ook opnieuw doelman Lee Quiny Cheuk-A-Lam en aanvaller Marlon Oranje een plekje hadden gekregen.

Na een kwartier kwam Barendrecht op voorsprong door een doelpunt van Bas Mourits, zijn eerste dit seizoen, 0-1. Achilles ’29 probeerde wat terug te doen, maar stuitte op Cheuk-A-Lam of zocht het doel te hoog. Ramy Salem had op aangeven van Ali Khaldi de 0-2 op zijn schoen, maar schoot net naast. Barendrecht haalde de rust met een 0-1 voorsprong.

Ook na de onderbreking kreeg de thuisploeg kansen. Guyon Philips kopte over. Maar Barendrecht bleek veel slagvaardiger. Na ruim een uur maakte Bas Mourits er 0-2 van uit een voorzet van Tim Eekman, zijn tweede van dit seizoen. Marlon Oranje had er 0-3 van kunnen maken, maar schoot te slap in.

Een kwartier voor tijd werd het toch nog spannend. Imran Oulad Omer zorgde voor 1-2. Een hectische slotfase volgde, waarin Barendrecht eigenlijk niet meer in grote problemen kwam. Oranje kreeg nog een enorme mogelijkheid, maar miste voor open doel.

In de slotfase maakte bij Barendrecht ook nog een nieuweling zijn debuut. Shurendo Janga (ex-Feyenoord) kwam in het veld voor Mourits. Toen de extra tijd van drie minuten ook waren overleefd, konden bij Barendrecht weer de handen de lucht in. Vier zeges op een rij, en de vijfde plaats in de Tweede Divisie.

Achilles ’29-Barendrecht 1-2 (0-1). 16. 0-1 Mourits, 64. 0-2 Mourits, 76. 1-2 Oulad Omar.

Scheidsrechter Dieperink, gele kaarten: Monster en Mourits (Barendrecht), Raterink (Achilles ’29).

Achilles ’29: Royendijk; Felomina, De Kler, Raterink, Sürmeli; Dias de Oliveira (77. Capello), Van de Beek, Popalzay (59. Oulad Omar); Philips (59. Martina), Wouters en Versteegen.

Barendrecht: Cheuk-A-Lam; Eekman, Aarts, Van Dijk, Van Deelen; Khaldi (77. Winterberg), Monster, Stolte; Salem (90. Dabaghian), Mourits (90. Janga) en Oranje.

Foto: Cees Bakker