Schorsing Korteling (Nootdorp) van zes naar acht maanden

0
Advertentie

Peter Korteling, speler van zaterdag hoofdklasser sv Nootdorp, kreeg van de KNVB naar aanleiding van een rode kaart een schikkingsvoorstel van een schorsing van zes maanden onvoorwaardelijk.

De speler ging niet akkoord hiermee, waardoor de zaak inhoudelijk behandeld moest worden. Die behandeling nam nogal wat tijd in beslag, waardoor Korteling de afgelopen duels gewoon voor sv Nootdorp kon uitkomen.

Imiddels heeft de tuchtcommissie uitspraak gedaan en Korteling een nog hogere straf opgelegd: in plaats van zes maanden, staat hij er nu acht maanden naast. Het betreft een schorsing, dus mag Korteling geen enkele andere functie uitoefenen tot en met 6 augustus 2018.

Beroep

,,Dit bericht is hard aangekomen bij zowel Peter Korteling, als ook binnen de technische staf en het bestuur van onze club”, laat secretaris Jos Smits weten aan Haaglanden Voetbal. ,,Peter zal tegen deze straf oplegging in verweer gaan met steun van het bestuur van sv Nootdorp. Wij zien nog mogelijkheden om tegen deze hoge straf beroep aan te tekenen.” Binnen de KNVB is dit echter de laatste mogelijkheid om in beroep te gaan.

Bron: HaaglandenVoetbal.nl.