Pelikaan wint wedstrijd met twee gezichten

0
Advertentie

In de tiende competitieronde moest Pelikaan naar Roda Boys Bommelerwaard die een heel sterk begin van de competitie kende en dat bekroonde met een periodetitel. Echter, vorige week werd er verloren van de nummer twee van dat moment, Almkerk, waardoor het de koppositie verloor. En zij wilde natuurlijk revanche voor die verliespartij en Pelikaan zou het slachtoffer moeten worden. Dat was in ieder geval te lezen in de voorbeschouwing die Roda Boys plaatste in hun prachtige magazine wat zij voor elke thuiswedstrijd in elkaar zetten. Maar het zou anders lopen.

Pelikaan speelde een prima partij in de eerste helft, zeker in het eerste half uur. Roda Boys heeft in die periode geen serieuze kans gehad maar Pelikaan des te meer. Eerst was er in de vijfde minuut een poging van ver van Sharog Susani maar dit keer miste de bal de juiste richting en kracht. Maar na 9 minuten viel de 0-1 al. Een onderschepping op het middenveld van Jermain Bebrout leidde het doelpunt in. Hij speelde de bal naar Jordy van Buren die een man uitspeelde, hij speelde vervolgens Anouar Saïd aan die vrij stond op de rand van het zestienmetergebied.  Toen volgde een heerlijke actie, hij controleerde de bal, zag dat de keeper naar voren stapte en stifte danwel lobte de bal fantastisch over de keeper heen in de kruising. Pelikaan ging door en kreeg in de 22e minuut een uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Na een prima aanval gaf Anouar Saïd een voorzet op maat op Jermain Bebrout die bij de tweede paal kwam inlopen maar zijn schot ging ver over. Ruim vijf minuten later kwam de bal weer op de rand van de zestien maar nu bij Adilson Dias de Barros. Hij dacht hetzelfde te doen als Anouar SaÏd door de bal in de kruising te schieten maar nu bleef de keeper staan en kon de bal makkelijk vangen. Een paar minuten later weer een prima aanval over meerdere schijven, de bal werd van de rechterkant voorgezet door Stefano Garcia Tavares, werd door iedereen gemist maar achterin kwam Adilson Dias de Barros aangelopen maar zijn schot draaide net over de kruising. Pas in de 37e minuut kreeg Roda Boys zijn eerste kans maar de kopbal ging naast. Even later werd er door de thuisclub een voorzet gegeven maar door de stuit die erin zat was het een lastige klus voor de verdediging van Pelikaan maar keeper Jeroen de Veij, die de geblesseerde Cas Hagman prima verving, verwerkte de bal goed door deze weg te stompen. Eén minuutje later redde Jeroen de Veij opnieuw door een gevaarlijk schot van Roda Boys tot corner te tikken. Vlak voor rust was er nog een gevaarlijke scrimmage voor het doel van Pelikaan maar de Peli’s gingen met een 0-1 voorsprong de rust in.

Zo anders was de tweede helft. Roda Boys moest natuurlijk de achterstand inlopen en zette vol druk naar voren. Na drie minuten moest Jeroen de Veij al redding brengen, het schot van Roda Boys ging via zijn lichaam over de achterlijn. In de 54e minuut was Roda Boys dicht bij een treffer maar een bal op de paal voorkwam de gelijkmaker. Maar Pelikaan liet zich ook niet onbetuigd. Een snelle uitval ingeleid door Anouar Saïd, die bediende de meegelopen Adilson Dias de Barros, hij zette uitstekend voor op de vrijstaande Jordy van Buren die geen moeite had om de 0-2 te maken. Iedereen dacht dat de overwinning nu wel binnen zou zijn maar daar dacht de scheidsrechter iets anders over. Een duel om de bal in het strafschopgebied beoordeelde hij als een overtreding en gaf een penalty plus een gele kaart aan de dader Stefano Garcia Tavares. Door beide partijen werd deze penalty als te zwaar bestraft bevonden. Roda Boys had daar natuurlijk geen boodschap aan en scoorde de aansluitingstreffer: 1-2 met nog een kwartier te gaan. Roda Boys ging nu alles of niets spelen waarbij er natuurlijk ook ruimte kwam voor Pelikaan voor de counter. Bijna lukte dat ongeveer tien minuten voor tijd maar het schot van Anouar Saïd ging naast. Nog tweemaal werd Roda Boys dreigend voor het doel van Pelikaan. Eerst een scrimmage waarbij een paar Pelikaan-verdedigers zich vol risico voor de bal gooiden en als laatste een schot van een Roda Boys-aanvaller waarbij Jeroen de Veij de gelijkmaker voorkwam. De stand bleef 1-2.

Gebaseerd op het feit dat de eerste helft voor Pelikaan was en de tweede helft voor Roda Boys zou een gelijkspel de verhoudingen goed weergeven maar toch was de overwinning van Pelikaan zeker verdiend. De betere kansen waren voor de Peli’s en als Pelikaan in de rust met 0-3 zou voorstaan zou niemand verbaasd zijn. Maar Pelikaan maakte het zichzelf moeilijk, en dit seizoen niet voor het eerst, door na de 0-1 niet door te drukken door de kansen beter te benutten en daardoor de wedstrijd in het slot te gooien. Toch was het een echt goede overwinning en nu wacht volgende week de ultieme uitdaging, koploper Almkerk staat te popelen om Pelikaan te ontvangen om het gat met Roda Boys op minimaal vier punten te houden of zelfs uit te breiden. De wedstrijd begint volgende week om 14.15 uur op het sportpark aan de Sportlaan 1 te Almkerk.

Deze spelers hebben de drie punten mee naar het Pelidome genomen: Jeroen de Veij, Stefano Garcia Tavares, Jesse de Raad, Bart van Muyen, Achraf Bouchrit, Adilson Dias de Barros, Rowdy Nossent, Sharog Susani (85, Jesper Nossent), Jordy van Buren, Anouar Saïd en Jermain Bebrout (83, Jeffrey Nossent). Niet ingevallen zijn Karsten Grob en Vince van Nes.

Foto: Karin van Buren