Overwinning Vlotbrug bij Abbenbroek

0
Advertentie

Op een koud Abbenello was deze middag de streekderby tegen Abbenbroek. Vlotbrug had de opstelling in verband met blessures bij diverse spelers gewijzigd. Vlotbrug begon sterk aan de wedstrijd en had na tien minuten de kans op voorsprong te komen. Het doelpunt van Van de Veerdonk werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlotbrug ging goed door en creëerde een aantal kansen. Abbenbroek zette daar veel strijdlust tegenover en kreeg eveneens kansen. Een redding van Prins was nodig toen na een glijpartij van De Reus Abbenbroek een goede kans had. Van de Veerdonk had het vizier tot twee maal niet scherp staan. De eerste kans na een voorzet van de linkerkant van De Reus en de tweede keer was er na een snelle opening van Prins op Pers die de bal bij de spits afleverde die op zijn beurt naast schoot.

De tweede helft begon met een goede kans voor Abbenbroek dat de bal er na twee pogingen niet in kreeg. Waarna alleen een corner restte. Aan de andere kant was het ook spannend toen een schot in de handen van de keeper belandde. Afleggen op de geheel vrijstaande Seghers was ook een mogelijkheid geweest. Vlotbrug kwam een half uur voor tijd goed weg toen na een goede aanval van Abbenbroek de keeper al was gepasseerd was het De Reus die de bal uit de doelmond trapte. Twee minuten hierna werd de score geopend. Balverlies aan de linkerkant zorgde ervoor dat Abbenbroek in een overtal situatie de 1 – 0 op het scorebord bracht. Vlotbrug ging op jacht naar de gelijkmaker en dit lukte ook. Bravenboer bereikte Pers die niet lang nadacht en de verdiende gelijkmaker scoorde. 1 – 1. Vlotbrug was in deze fase duidelijk de baas en werd beloond. Na een goede actie van Vermeer kwam de bal bij Pers die de bal breed legde en tien minuten voor tijd Van de Veerdonk de gelegenheid gaf om Vlotbrug op voorsprong te brengen 1 – 2. Abbenbroek zette alles op alles om een gelijkspel uit het vuur te slepen en dit lukte ook bijna. Het was aan Prins te danken die met een katachtige reactie een bijna zeker doelpunt wist te voorkomen. Zo eindigde de wedstrijd in een zwaar bevochten overwinning op Abbenbroek. Volgende week komt Hekelingen op bezoek voor de volgende zes punten wedstrijd van de geel-zwarten.