Oud-Beijerland laat langs FIOS

0
Foto: Frank Dijkman
Advertentie

OSV Oud-Beijerland behaalde in Achthuizen een ruime, doch moeizame overwinning tegen FIOS. De Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal moest lang wachten op het eerste doelpunt, maar toen dat eenmaal gevallen was liep het alsnog simpel uit naar een ruime score.

Het thuisteam van trainer René Noort had zich er vooraf al op ingesteld, dat het het spel vanaf de aftrap aan de bezoekers zou moeten laten. Maar onder de koude, mistige weersomstandigheden was het ook voor de bezoekers niet eenvoudig om de bal in het juiste tempo van voet tot voet te laten gaan. Doorlopend balbezit betekent ook dat de tegenstander als vanzelf achteruit gaat lopen en de ruimtes kleiner worden. In de eerste helft bleven de wapenfeiten aan OSV-zijde dan ook beperkt tot een tweetal afstandsschoten van Hatim Oucherif, waar de prima acterende FIOS-doelman Kevin Reijken wel raad mee wist. Zijn collega-doelman aan de andere kant, Tom Kukler, moest zich warm houden met rondjes lopen in zijn eigen strafschopgebied. Ook in de tweede helft was het veelal éénrichtingsverkeer, maar doelpunten bleven lange tijd uit. Na de wissels aan OSV-zijde kwam er meer ruimte in het centrum van de tegenstander en daar wist David Pieters in de 79e min. als eerste van te profiteren door de bal uit een scrimmage achter de FIOS-sluitpost te schieten: 0-1. Amper een minuut later werd de score al verdubbeld. Ditmaal was het Shurnel Francois, die met een voorzet op maat vanaf de linkerkant invaller Ilyas Edir van dichtbij kon laten scoren: 0-2. Het moedige verzet van de thuisploeg was nu gebroken en de bezoekers liepen verder uit naar een hogere score. Eerst was het Ilyas Edir, die in de 85e min. met een slim genomen vrije trap Shurnel Francois vrij voor de FIOS-doelman zette (0-3) en twee minuten later was het diezelfde Shurnel Francois, die uit een lage corner van invaller Marco van Daalen van dichtbij de 0-4 wist binnen te schieten. Een hele opluchting voor de trouwe OSV-aanhang, die ook deze middag weer in groten getale de kou wist te trotseren. Arbiter Mehmet Sahan uit Rotterdam werd het vanmiddag niet al te moeilijk gemaakt; hij kon terugzien op een goede wedstrijd.

Zaterdag 9 december a.s. ontvangt OSV op sportcomplex “Olympia” NTVV op bezoek, dat vandaag Stellendam met de punten (1-3) zag vertrekken. FIOS reist af naar Herkingen’55, dat vandaag bij koploper DVV’09 een minimale (1-0) nederlaag moest incasseren. Runner-up WFB gaat na de 3-1 thuisoverwinning op Goudswaardse Boys op bezoek bij Stellendam, dat de weg omhoog weer heeft gevonden. SNS treft, na de 6-0 overwinning op OFB, Flakkee, dat bij GOZ met 1-2 wist te zegevieren. GOZ ontvangt ditmaal koploper DVV’09 op bezoek. Goudswaardse Boys ziet Melissant op bezoek komen, dat de wedstrijd tegen ZBVH afgelast zag worden. ZBVH gaat naar Ooltgensplaat voor de ontmoeting met OFB.

FIOS – OSV Oud-Beijerland 0-4 (0-0): 79. David Pieters 0-1; 80. Ilyas Edir 0-2; 85. Shurnel Francois 0-3; 87. Shurnel Francois 0-4.

FIOS: Kevin Reijken –– Jordan Braafhart, Sander Verweij, Jermaine Dortalina, Jurek van Bergen en Corné Buijs –– Wouter Bakelaar (58. Bart Huibrechtse), Marijn Huibrechtse en Roy Stoutjesdijk (78. Danny Baart) –– Fabianson Wiel en Stephen Hellement.

OSV Oud-Beijerland: Tom Kukler –– Jock de Burgo, Youri van Ruiven, Bas Koelemeijer en Franklin Verbeek –– David Pieters, Hatim Oucherif (74. Marco van Daalen) en Tim Wiendels –– Shurnel Francois, John van Tiggelen (60. Ilyas Edir) en Alex Munvaneza (60. Ricardo Danning).

Foto: Frank Dijkman