Nieuwerkerk eenvoudig langs Delft

0

Aan het einde van de week dat de leden het groene licht gaven aan het bestuur de stekker uit het prestatieve voetbal op de zondag in het komende seizoen te trekken, heeft de ploeg van trainer Omar Khan op de juiste manier geantwoord door tegenstander Delft met een klinkende 5-0 nederlaag naar huis te sturen.

Omdat doelman Delano Kortstam kort voor de wedstrijd aangaf vanwege een blessure niet te kunnen starten en ook Sander Hoffmann nog altijd is geblesseerd, maakte de pas 16 jaar oude Michele van der Eijk voor de tweede keer zijn opwachting tussen de palen. Verder kon trainer Omar Khan niet beschikken over Shanon Koetsier, Justin Spruijt en Kevin Kamerbeek.

Nieuwerkerk nam vanaf de eerste minuut het initiatief en zette de Delftenaren al vroeg vast op eigen helft. In de 15e minuut was het voor de eerste keer raak toen Shane van den Engel de bal meegaf aan Remco Langerveld die vervolgens hard en laag binnenschoot. Nieuwerkerk bleef aanvallen en Delft probeerde er af en toe wel uit te komen, maar het gelegenheidsduo centraal achterin t.w. Mike van de Ruit en Jeffrey Schenk hadden de zaakjes goed op orde. Nieuwerkerk verruimde de voorsprong in de 25e minuut. Davi Lizardo brak door op links en zijn voorzet werd door Shayron Curiel hard en onhoudbaar binnen gekopt. Nauwelijks vijf minuten later herhaalden beide spelers dit eerdere huzarenstukje, echter nu schoot Shayron Curiel de voorzet achter de Delftse goalie. Nog was de koek voor de thuisclub voor de rust  niet op, want in de 40e minuut kwam ook de 4-0 op het scorebord. Opnieuw was het Remco Langerveld  die succes had uit de derde assist van Davi Lizardo. Na rust nam Nieuwerkerk gas terug en zakte Delft geheel in. Kennelijk was het verhinderen van nog meer treffers voor d eDelftenaaren beter dan proberen het doel van Michele van der Eijk op te zoeken. Het kwam er soms wel schoorvoetend uit, maar dan met maximaal 3 spelers en daarmee kon het de Nieuwerkerkse defensie vandaag niet verontrusten. Een enkele keer moest doelman Michele van der Eijk in actie komen en dat deed hij overigens prima. Aan de andere kant hadden zowel Davi Lizardo als Remco Langerveld kansen op meer treffers maar het duurde tot de 86e minuut voordat de vijfde treffer op het bord verscheen. Donny van der Dussen bereidde voor en Daniel da Cruz kopte binnen. Een prima overwinning waarmee de fase voor de winterstop wordt afgesloten. De eerstvolgende wedstrijd is in 2018 als Nieuwerkerk op 28 januari op bezoek gaat bij Olympia in Gouda.

Opstelling: Michele van der Eijk – Bart Slob – Mike van de Ruit – Jeffrey Schenk ( 83. Gregory Geybi) – Jordan Kroon – Shane van der Engel – Remco Langerveld –  Donny van der Dussen – Shayron Curiel – Rowendey Schoop (30. Daniel da Cruz) – Davi Lizardo (71. Bilal Ouahabi)

Laat een antwoord achter