Hellevoetsluis ook langs SVS

0
Advertentie

Na enkele mindere wedstrijden toonde Hellevoetsluis vorige week in de uitwedstrijd tegen Zuidland al enige vormen van herstel en deze lijn werd doorgetrokken in de thuiswedstrijd tegen SVS. Zonder echt groots te spelen werd er toch een verdiende en degelijke 2-0 overwinning geboekt.

Hellevoetsluis beschikte over een fitte selectie en dat stelde trainer Edwin de Koning voor enkele lastige keuzes. Zo kon het gebeuren dat Victor Hartog na enkele mindere wedstrijden op de bank moest beginnen en ook Roeland de Bruijne niet op een basisplaats kon rekenen. De Hellevoeters beschikken dit seizoen echter niet alleen over een brede selectie, maar ook over een selectie waarbij de wisselspelers kwalitatief niet onderdoen voor de basisspelers. Een luxeprobleem dus voor De Koning, zodat hij zelfs per wedstrijd, afhankelijk van de tegenstander, zijn opstelling kan bepalen. Zo kon het gebeuren dat Patrick Struijk dit keer een basisplaats had en deze maakte hij meer dan waar. De ouderwetse spelbepaler brengt door zijn strakke en zuivere passing snelheid in het spel en zodoende kunnen de voorwaartsen snel in het spel betrokken worden en gevaarlijk zijn waar zij gevaarlijk horen te zijn.

Tegenstander SVS beschikte over snelle en behendige buitenspelers en om deze uit te schakelen speelde Hellevoetsluis dit keer iets minder aanvallend dan zij normaal gesproken gewend is. Toch voltrok zich op een grauw ING Sportpark, dat desondanks toch weer bevolkt werd door een groot aantal toeschouwers, een aantrekkelijk schouwspel. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, hoewel de huisclub iets dreigender was. De vele corners leidden echter niet tot het gewenste resultaat. Toch ontstond het eerste doelpunt uit een voorzet van de zijkant. De al eerder genoemde Patrick Struijk kreeg de bal aan de rechterkant aangespeeld en bereikte met een zuivere, strakke trap het hoofd van Davy Mierop. Zijn geplaatste kopbal verdween buiten het bereik van de doelman in het doel (1-0). SVS, onder leiding van oud-Capelle en -DCV speler Wout Ooms in vier seizoenen van de 4e naar de 2e klasse gepromoveerd, drong vlak voor rust nog wel aan, maar de Hellevoet-defensie gaf geen krimp.

In de tweede helft, door het grauwe weer gespeeld met kunstlicht, waardoor het complex nog sfeervoller oogde, leek SVS op 1-1 te komen, maar een indirecte vrije trap belandde via de muur voor de voeten van een SVS-er, die scoorde, maar op het moment dat de vrije trap genomen werd buitenspel stond. Treffer geannuleerd, maar Hellevoetsluis was gewaarschuwd. Als ze dat al niet waren, want SVS had in deze competitie als promovendus pas één wedstrijd verloren en stond op een keurige 5e plaats. Met het inbrengen van Joran van Opstal bracht SVS nog een extra wapen binnen de lijnen. Gelukkig voor Hellevoetsluis was deze handige dribbelaar om disciplinaire redenen buiten de ploeg gelaten, want in de fase dat hij speelde, liet hij zien over bijzondere kwaliteiten te beschikken en draaide hij menige Hellevoeter dol. Wat wel vaker het probleem bij dit soort spelers is, is dat het allemaal weinig effectief is en Van Opstal zag dan ook regelmatig een vrijstaande medespeler over het hoofd. De stand was op dat moment ook al 2-0 in het voordeel van de rood-witten, doordat Ken Luyendijk in de 76e minuut uit een voorzet van Davy Mierop wist te scoren, daarbij opzichtig geholpen door de SVS-doelman, die het slappe rolletje makkelijk leek op te pakken, maar mistastte, waardoor de bal tergend langzaam over de doellijn rolde.

Hellevoetsluis boekte daarmee een degelijke overwinning, want in het vervolg van de wedstrijd kwam het niet meer in de problemen en speelde het de wedstrijd geroutineerd uit. De Hellevoeters gaan de komende maanden wel wat routine missen, want de 34-jarige mandekker Öner Sang-A-Jong, bezig aan een sterk seizoen, wacht op 8 december een zware operatie en zal een paar maanden node gemist worden. Het was dan ook een mooi gebaar van trainer Edwin de Koning dat hij Sang-A-Jong één minuut voor tijd een applauswissel gunde. Dit zorgde zowel in het veld als langs de lijn voor emotionele taferelen en leverde Sang-A-Jong een hartverwarmend applaus op. Een paar minuten later floot de prima leidende scheidsrechter Wolf voor het einde en konden de Brielsestraatwegbewoners weer 3 punten bijschrijven, zodat het nu met 25 punten uit 9 wedstrijden de ranglijst in de 2e klasse D aanvoert en het nog één overwinning nodig heeft om zich herfstkampioen te mogen noemen!