FC IJsselmonde boekte goede overwinning tegen taai Besiktas

0
Advertentie

Afgelopen zondag moest er aangetreden worden tegen Besiktas. Een tegenstander waar in het verleden lastig van gewonnen werd. Door omstandigheden moest trainer Rinus Schrijver de nodige aanpassingen doen, maar er stond een volwaardig en een zeer strijdvaardig FC IJsselmonde klaar om de tegenstander te bestrijden. De wedstrijd was net bezig of een voorzet van Mo Bensadik werd door Robin Pauptit hard over gekopt. Besiktas werd in deze fase teruggedrongen.

In minuut 6 was het raak, vanaf rechts bezorgde Mo Bensadik de bal bij Robin Pauptit, die deze geplaatst in de verre hoek binnenschoot 1-0. Ilyas Bencharef was in deze fase sterk aan de rechterkant met zijn dribbels, helaas kwamen hier geen kansen uit voort. Hierna brak een fase aan die zich veelal op het middenveld afspeelde en waarin geen kansen voordeden. Besiktas kwam wat beter in de wedstrijd doordat bij FC IJsselmonde de linies was verder uit elkaar gingen spelen. De verdediging onder leiding van Mark van Es, Mo Omansour, Arie Soares, Fayaz Aslan en Jahmil Miquel gaven weinig uitgespeelde kansen weg. Het middenveld had de gehele wedstrijd de controle, complimenten voor Nouri Zaouki, Richard de Heer en Ryan Sardjoe zijn dan ook op zijn plaats.
Tot in de 31e minuut Besiktas een indirecte vrije schop op een meter of 20 van de goal kreeg. De bal werd breed gelegd en de Besiktas spits plaatste de bal in de kruising en bracht de stand op 1-1. In de 35e minuut krijgt Besiktas wederom een vrije schop aan de zijkant. FC IJsselmonde goalie en de gehele verdediging laat de bal passeren en gelukkig schiet de Besiktas aanvaller de bal in het zijnet. FC IJsselmonde pakt in de laatste minuten de aanval weer op en Nouri Zaouiki geeft Robin Pauptit een niet te missen kans, maar helaas had de aanvaller net teveel tijd nodig om te scoren. Vlak voor het rustsignaal krijgt aanvoerder Nouri Zaouiki de bal en schiet direct hard en hoog over.

Hierna werd het thee drinken. Na rust één wissel bij FC IJsselmonde met één wissel Ntumba Kabongo komt Fayaz Aslan vervangen en er zijn wat omzetting in de opstelling. Een keihard werkend FC IJsselmonde drukt Besiktas terug op eigen helft, maar tot echte kansen komt het nog niet. Hiervoor moet een half uur gewacht worden. In de 59e minuut komt de bal vanuit een voorzet van Mo Omansour op het hoofd van Ntumba Kabongo en de 2-1 staat op het bord. Hierna een goed spelend en hard werkend FC IJsselmonde dat nauwelijks in gevaar kwam tegen een goed spelend Besiktas.

In de 67e minuut maakt de keeper van Besiktas een fout bij het uitverdedigen van de bal en Robin Pauptit kon de bal onderscheppen, de keeper omspelen en de bal beheerst in het lege doel schieten. Hierdoor kwam de stand op 3-1 en is de strijd gestreden. Nog een tweetal wapenfeit Mo Bensadik schiet in de 74e minuut net naast en hij wordt in de 75e minuut gewisseld door Michael Miranda. Een prima overwinning door de team, dat goed voetbal afwisselde met kei en keihard werken. Dit is een overwinning van het collectief