Ed van der Mooren: ‘Wij spelen nu op de mooiste accommodatie van Rotterdam’

0
Advertentie

Vorige week werd de kantine en het hoofdveld van FC IJsselmonde officieel in gebruik genomen. Een trotse voorzitter Ed van der Mooren zag na een lange tijd van ”fusie”gesprekken tussen Lombardijen, DHZ en Maasstad Tediro dan eindelijk resultaat. ”De opening was een zegen want de oude opstallen waren gewoon op daar konden we met goed fatsoen onze gasten niet meer normaal ontvangen. Het is loon naar werken dat we nu op de mooiste accommodatie van Rotterdam spelen.”

De 57-jarige voorzitter was sinds 1974 lid van Lombardijen. Hier speelde hij jarenlang in de selectie en was ook 8 jaar voorzitter. ”Een prachtige tijd. Ik speelde in het gezelligste elftal van Nederland. Ik heb echt genoten van de tijd bij Lombardijen maar ik ben ook realistisch en de fusie was ook beter voor de club.”

Een fusie gaat zelden zonder slag of stoot maar Van der Mooren vindt dat het allemaal positief is verlopen. ”De fusie verliep voorspoedig, de drie besturen hebben een succesvolle samenwerking getoond. Er zijn altijd wat punten voor finetuning maar dat verloopt in goede harmonie. We hebben bovendien een mooie groep vrijwilligers die ons enorm veel werk uit handen nemen.”

Met een zondag derdeklasser en een zaterdag vierdeklasser lijkt FC IJsselmonde op twee paarden te wedden. Een keuze maken doet de nieuwe club niet. ”Wij willen op termijn met beide takken in de tweede klasse spelen. We zijn een prachtige nieuwe vereniging en willen gewoon zowel op zaterdag als op zondag prestatief spelen.”