CKC winterkampioen na zege bij Nieuwerkerk

0

Afgelopen zaterdag speelde CKC de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk dat één van de betere elftallen heeft in de competitie. De ploeg uit Kralingseveer had door omstandigheden buiten haar schuld om twee wedstrijden niet kunnen spelen en de vraag was derhalve in hoeverre het team wedstrijdfit zou zijn.

Trainer Jeffrey Frijters had wel een volwaardige selectie tot zijn beschikking maar door schorsingen en blessures was hij toch genoodzaakt zijn opstelling aan te passen. Aanvoerder Ruben Schippers schoof daardoor een linie naar achteren en begon in het centrum van de verdediging waardoor op het middenveld een plek vrijkwam voor de van een blessure teruggekeerde Nick Koster. Het waren zijn eerste minuten in deze competitie maar samen met Darwin Nunes en Jasper van Westen zou hij een prima partij spelen op het middenveld.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Er gebeurde voldoende op het veld maar omdat de verdediging van zowel de thuisploeg als de bezoekers goed georganiseerd speelde waren de kansen schaars. Nieuwerkerk wist één schot op doel te krijgen en CKC was pas in de 38e minuut voor het eerst echt gevaarlijk. De rust ging dan ook in met een 0-0 stand.

Na de pauze, bij kunstlicht vanwege de snel invallende duisternis en de gestaag neervallende hagel, liet CKC er echter geen twijfel meer over bestaan welke van de teams het beste was. De ploeg domineerde vanaf de aftrap en al binnen vijf minuten was het raak toen Qrushinco Rosina bij de tweede paal een strakke voorzet vanaf de flank van Damien Huibregtse hard inschoot, en daarmee een prima aanval doeltreffend afrondde. Dat was zijn tiende treffer van het seizoen.

Nieuwerkerk kwam er verder niet meer aan te pas en zou ook geen enkele doelpoging meer doen in de tweede helft. CKC tilde de stand na een uur spelen naar 0-2 door een van richting veranderde kopbal van Sebastiaan Kooijman die buiten bereik van de keeper van de thuisploeg in het doel verdween. Vijf minuten later bepaalde Naoufel Bouyakrichan de eindstand op 0-3 na een goede pass van Fabian Lemmob.

Na afloop van de wedstrijd was trainer Frijters tevreden met het spel en de uitslag. “De eerste helft was het een echt schaakspel maar na de pauze kwamen we los en dan zie je dat we veel voetballend vermogen hebben. We hebben aanpassingen aan de opstelling moeten doen maar ook dat wordt goed opgepakt. We gaan nu met een lekker gevoel de winterstop in, als koploper terwijl we een aantal wedstrijden nog in moeten halen.” De trainer wenste nog één onderwerp aan te stippen; “Het is jammer, en dat hebben we vanaf het begin gezegd, dat onze aanvallers niet iets meer bescherming krijgen van de scheidsrechters. Het zijn hele frivole spelers met veel snelheid maar je ziet ze stelselmatig door de lucht vliegen als ze onderuit geschoffeld worden. We hebben op zich echt niets te klagen over de arbitrage maar ik hoop dat dat in de tweede seizoenshelft iets beter zal gaan.”

Deze wedstrijd was de eerste in een reeks van vier waarin CKC het op moet nemen tegen de directe achtervolgers. Aangezien IJsselmonde niet wist te winnen is de koppositie wel weer wat steviger in handen van CKC gekomen. De volgende wedstrijden tegen achtereenvolgens Hillegersberg, Bergambacht en IJsselmonde zullen van groot belang zijn voor het verloop van de titelstrijd.

Na de winterstop speelt CKC eerst thuis tegen Hillegersberg op zaterdag 27 januari 2018. Aanvang 15.30 op Sportpark ‘t Veer.

CKC; Heijser; Huibregtse, Kooijman, Schippers, Sliep: Koster (79 Bader), Van Westen, Nunes,; Bouyakhrichan, Lemmob (75 Van Druten), Rosina (82 Oostdijk).

Foto: Will Schippers