Verdiende zege Nieuwerkerk bij Poortugaal

0

Beide ploegen zijn doorgaans aan elkaar gewaagd en staan in de onderlinge confrontaties garant voor doelpunten en ook vandaag was dit weer het geval. Toch heeft dit duel een apart randje, want het zou zo maar kunnen dat dit het laatste onderlinge duel van beide clubs op zondag is geweest. Intussen wordt door beide besturen aan de leden het plan voorgelegd het prestatieve voetbal m.i.v. het volgende seizoen op de zondag te beëindigen. Nieuwerkerk won verdiend omdat het vandaag prima speelde en ook beter met de kansen omsprong.

De ziekenboeg was m.u.v. Donny van der Dussen weer leeggelopen en zo had trainer Omar Khan ruime keuze vandaag. Wel kreeg Delano Kortstam opnieuw een basisplaats omdat Sander Hoffmann nog niet 100% was hersteld van zijn enkelblessure. Hij zat wel op de bank.

De wedstrijd begon vrij mat. Misschien had dit te maken met de felle buien in de beginfase of speelde onbewust de zaterdagplannen van beide teams toch een rol op de achtergrond. Beide doelmannen hadden in het eerste kwartier dan ook nauwelijks werk te verrichten. Het eerste wapenfeit kwam van de voet van Shayron Curiel die zijn felle schot in de 17e minuut naast het doel zag verdwijnen. Toch kwam Nieuwerkerk nauwelijks een minuut later toch op voorsprong. Rowendey Schoop zette met een hoogstandje Jordan Kroon vrij voor de doelman en die schoot vervolgens hard en laag binnen. Nieuwerkerk behield nu initiatief en opvallend was dat het middenveld vandaag prima functioneerde en dat in tegenstelling tot meerdere wedstrrijden voorheen. Nu was de taakverdeling goed en werden ook duels gewonnen. Poortugaal was in de tweede fase van de eerste helft een paar keer gevaarlijk maar verder dan de rand zestien kwam men eigenlijk niet. Pas in de 32e minuut ging een schot rakelings over het doel van doelman Delano Kortstam. In de 37e minuut vergrootte Nieuwerkerk de voorsprong. Een prima aanval over de rechterkant met vervolgens een scherpe voorzet van Shayron Curiel. Remco Langerveld dook voor het doel op, maar werd door zijn tegenstander in de rug gelopen. Scheidsrechter van Dokkum die een makkelijke middag kende met twee sportieve ploegen, legde de bal op de stip. Rowendey Schoop voltrok het vonnis en zette daarmee zijn ploeg op een comfortabele voorsprong. Bijna kwam Nieuwerkerk in de 40e minuut op een 3-0 voorsprong, maar de vallende kopbal van Shane van den Engel uit een voorzet van Jeffrey Schenk werd door de Poortugaal doelman gestopt. Toch kwam er nog voor rust een wijziging in de stand. Doelman Delano Kortstam die niet zijn allerbeste dag had, liet onnodig een simpel gevangen bal nogmaals op de grond stuiten en dat terwijl een Poortugaal aanvaller vlak voor zijn neus stond. Die zette zijn voet eronder en zei dankjewel en bracht zijn ploeg daarmee weer geheel terug in de wedstrijd. Het bleef voor Delano Kortstam niet het enige incidentje van de middag. In de 53e minuut treuzelde hij met het wegwerken van de bal, raakte die vervolgens geheel verkeerd en corrigeerde half met de bovenarm op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap die daaruit volgde pareerde hij overigens weer knap. Nieuwerkerk kwam in de 60e minuut op een 3-1 voorsprong. Een lange aanval over links waaruit Jordan Kroon de voorzet afleverde. Die werd door Poortugaal half gekeerd en kwam voor de voeten van Remco Langerveld. De aanvaller kapte zijn tegenstander uit en schoot beheerst binnen. Poortugaal moest nu komen en zette nu druk op de Nieuwerkerkse defensie en had in de 66e minuut succes toen de prima spelende Shanon Koetsier net buiten de zestien een overtreding beging. Doelman Delano Kortstam bleef hierop het antwoord schuldig en de thuisclub kwam weer dichterbij. De druk bleef aanhouden en in de 74e minuut was er een redding nodig van doelman Delano Kortstam. Daarna nam Nieuwerkerk de wedstrijd weer meer in handen. Bart Slob loste de moegestreden Daniel Da Cruz af en even later bracht trainer Omar Khan ook Mike van de Ruit voor de vandaag uitstekende Kevin Kamerbeek. Poortugaal wist echter geen verdere vuist meer te maken. Uit voorzorg bracht trainer Omar Khan in de slotfase ook nog Ryan Santos binnen de lijnen voor Remco Langerveld, maar toen was al duidelijk dat de drie punten mee zouden worden genomen naar sportpark Dorrestein en bewees Nieuwerkerk hiermee dat het best een goede wedstrijd op de mat kan leggen.

Opstelling: Delano Kortstam – Kevin Kamerbeek (77. Mike van de Ruit) – Shanon Koetsier – Gregory Gyebi – Jeffrey Schenk – Shane van den Engel – Daniel Da Cruz  (76. Bart Slob) – Jordan Kroon – Shayron Curiel – Rowendey Schoop – Remco Langerveld (88. Ryan Santos)

Laat een antwoord achter