Spartaan’20 haalt zwaar bevochten driepunter in Leiden

0

Nummer 2 FC Boshuizen uit, dat zou lastig worden voor Spartaan’20. Dat was het ook, maar de keihard werkende bezoekers sleepten verdiend de 2-1 zege over de eindstreep. Het duurde even voor de wedstrijd kon beginnen op het zware veld, de scheidsrechter wilde terecht dat er betere lijnen te zien waren.

In de eerste helft een gelijkopgaande wedstrijd, waarin verreweg de beste kansen wel voor Spartaan’20 waren. Al na twee minuten mocht Lucas Rochiendrick in vrije positie aanleggen maar mikte hij over het Boshuizen-doel. En nauwelijks een minuut later was het de beurt aan Anouar el Jaili, maar die vond de vingertoppen van Boshuizen-doelman Mitchel Zandbergen waardoor de bal over lat zeilde. Aan de andere kant was het Baris Akdil die vrij mocht inschieten, maar dat veel te slap deed in de handen van de betrouwbare Spartaan-doelman Alihan Ulusoy.

Het spel golfde heen en weer, met ook over en weer wat halve mogelijheden. Vier minuten voor de pauze leek de 0-1 een feit te worden toen Anouar el Jaili recht op de doelman af mocht, maar tot afgrijzen van de vijftien meegereisde Spartaan’20-supporters schoot hij de bal hoog over. Daarna was het nog Yasin Soyturk die de score had kunnen openbreken, maar een goede vrije trap van hem werd overgetikt en zijn schot in de slotseconden na een goede passeeractie was te slap.

Na de thee viel de snelle 0-1. Slecht uitverdedigen van FC Boshuizen deed de bal bij Soufian Charraoui belanden en die schoot binnen uit een nog niet eens makkelijke hoek. Zonder de anderen tekort te doen, hebben we met hem ook direct de beste man van het veld genoemd.

Boshuizen zette na de 0-1 nog meer druk en kwam in de 65e minuut op 1-1, toen Brayan Caicedo een vrije trap vanaf de rechterflank van dichtbij tegen de touwen kopte. Een tegenvaller voor de Spartanen, maar die rechtten nogmaals de rug. Drie minuten later was het al weer 1-2 na een goede aanval, waarbij eerst Yasin Soyturk nog op de vuisten van de keeper mikte maar vervolgens Anouar el Jaili uit de rebound en na een fraaie kapbeweging de bal in de korte hoek binnen schoof.

Nogmaals zette Boshuizen hierna alles op alles voor een gelijkmaker, maar de Spartaanse verdediging bleef onder leiding van de 18-jarige, in de basis debuterende en prima spelende Dominic Hijlkema overeind. Er waren zelfs genoeg mogelijkheden in de snelle counters om de bevrijdende derde treffer te maken, maar ook die kwam er niet. Grote vreugde en opluchting na afloop bij Spartaan’20 dat de drie punten konden worden gevierd. Enige dissonant waren de opgelopen acht gele kaarten, in een stevige maar niet onsportieve partij die onder leiding stond van de uitstekende scheidsrechter Tjong A Hung. Volgende week speel Spartaan’20 na vijf weken weer eens thuis, het Amersfoortse vv Hoogland komt dan op bezoek aan de Oldegaarde.

Laat een antwoord achter