Charlois (zo) pakt in slotfase winst op HWD (video)

0

In de derde klasse D trad Charlois aan tegen het ‘Overschiese HWD’. De promovendus was lange tijd gelijkwaardig, maar delfde toch het onderspit met 0-1.

Charlois begon met een bliksemstart. Vanaf de aftrap dachten de ’Oldegaarde bewoners’ al te kunnen juichen. De kopbal van Bobby Schmidt werd door de keeper van HWD echter met een magnifieke reactie tot hoekschop verwerkt. Een paar minuten later was het Halit Ayvaz, die een riante kans onbenut liet liggen en dus ook niet voor een voorsprong kon zorgen. Charlois was veel aan de bal, maar kon verder ook niet echt veel creëren. HWD’s eerste wapenfeit was na eenentwintig minuten spelen, maar doelman Justin Poulisse was attent. Na een half uur gooide de thuisclub haar schroom af en kwam wat meer aan voetballen toe, maar konden het Charlois niet echt moeilijk maken.

GELIJKWAARDIG

Na de pauze was het spelbeeld gelijkwaardig. Zowel HWD als Charlois wilden graag scoren, maar konden niet veel creëren. Vijf minuten voor tijd werd dan uiteindelijk de ban gebroken. De doelman van de thuisclub haalde in de zestienmeter Ayvaz onderuit en scheidrechter Hamer, die half geblesseerd de wedstijd leidde, kon niet anders doen dan een strafschop geven. Invaller Aziz Azzaoui benutte dit buitenkansje en bezorgde zijn team de vierde overwinning op rij. Assistent-trainer Aad Broekhuizen van Charlois was natuurlijk blij met de drie punten: „De eerste helft en met name het eerste halfuur speelden wij vrij goed, maar hadden wij het ook moeilijk met de defensieve tegenstand. Daarna werd het wat minder en ook de tweede helft was niet goed. Moet zeggen, dat beide teams aan elkaar gewaagd waren de tweede helft, maar beiden konden niet veel creëerden. Je kon ook aan het spelbeeld zien, dat beide teams niet wilden verliezen, maar gelukkig trokken wij aan het langste eind en eerlijk gezegd over de hele wedstrijd genomen vond ik het ook wel verdiend”.

HWD-sv Charlois  0-1  (0-0). 85. Aziz Azzaoui 0-1 (strafschop).

Scheidsrechter: H.J.Hamer.

Bijzonderheden: Hamer trok voor beide teams tweemaal geel. Foto ©Han Steenbeek.

Laat een antwoord achter