Wieldrecht behoudt ongeslagen status

0

 

Ook in de 4e wedstrijd heeft Wieldrecht de volle 3 punten weten te bemachtigen. Alleen Krabbendijke heeft de volle buit binnengehaald, zodat deze 2 ploegen samen fier aan kop gaan.

Trainer den Dunnen moest het deze keer doen zonder de zieke Armando Tuur en de niet fitte Ferhat Kemaldar. De laatste begon op de bank. Hun vervangers waren Nicky Dijker en Cees Groeneveld.

Wieldrecht begon sterk en dat resulteerde, na goede acties van Mark van Agteren (die zijn directe tegenstander Daan Masseurs een slechte middag bezorgde), al snel in een aantal kansen. Echter door onoplettendheid van onze medevoorwaartsen werd er nog niet gescoord. Aan de andere kant moest Wieldrecht uitkijken voor de snelle uitvallen van VVC ’68. De geslepen Noel van Kaam en de snelle Joeri Malinka voorin, zorgden ervoor dat onze achterhoede wakker moest blijven.

In de 18’minuut een tegenvaller voor Wieldrecht. Vincent v.d. Koppel moest zich met een hamstringblessure laten vervangen door de weer teruggekeerde Tom Vegt. Dat bracht wel wat meer evenwicht op het middenveld en Tom zette gelijk Mark van Agteren met een steekbal aan het werk. Diens voorzet werd echter door Jens van Vugt te zachtjes ingekopt en was de bal een prooi voor keeper Sander Zwaan van VVC ’68.

Even later volgde een smerige overtreding van Remi van Herk op Mark van Agteren. Scheidsrechter Düzdüsen gaf van Herk hiervoor een gele kaart, waar rood zeker op z’n plaats was geweest. De man floot zeker niet slecht, maar was wel een “pietje precies” en paste de voordeelregel niet altijd goed toe. Toen Mark hersteld was van zijn blessure liet hij zijn directe tegenstander weer eens de hielen zien. Zijn voorzet werd door een verdediger van VVC ’68 op de eigen lat geschoten.

Zoals al eerder vermeld, VVC ’68 speelde op de counter en de snelle Malinka schoot in een van die uitvallen op de paal. Gelukkig kon Kenan Vleesenbeek de rebound van van Kaam blokkeren.
In de 43’minuut eindelijk de voorsprong voor Wieldrecht. Een goede aanval werd eerst door van Agteren nog tegen keeper Zwaan aangeschoten, maar hij kon de rebound zelf in het doel werken,     1 – 0. Dat was tevens de ruststand.

De tweede helft begon met hetzelfde beeld van de eerste helft. Een aanvallend Wieldrecht en VVC ’68 loerend op de counter. Wieldrecht kreeg 3 corners op rij (vroeger op straat was dat een penalty!), maar slaagde er niet in één van deze te verzilveren.

VVC ’68 had veel overtredingen nodig om Wieldrecht te stoppen. Sadik Sogut moest zich geblesseerd laten vervangen door Ferhat Kemaldar en in korte tijd kregen Mike Hoendervangers en Stein Verbeek van VVC ’68 geel van scheidsrechter Düzdüsen. Later verving Terrence Kliphuis de moegestreden Jerremy de Lijster.

Toen in de 71’minuut Mark van Agteren een overtreding maakte op zijn tegenstander, kreeg hij de rode kaart voorgeschoteld. Zeker, het was een kaart waard, maar rood was te zwaar gestraft, mede gezien de overtreding in de 1e helft gemaakt door de VVC ’68 – speler, die “maar” geel kreeg.  Niettemin moest Wieldrecht verder met 10 man. VVC ’68 ging op zoek naar de gelijkmaker en dat gaf Terrence Kliphuis de vrijheid die hij nodig heeft. Hij miste de eerste 2 kansen, maar verzilverde de derde, 2 – 0. Toen 3 minuten later Cees Groeneveld, na een steekpass van Tom Vegt, de 3 – 0 binnenschoot was het gedaan met de tegenstand van VVC ’68. De 3 – 1 van invaller Thijs van Zanten was voor de statistieken.

Na een kleine terugval in de tweede helft rechtte Wieldrecht de rug en met 10 slaagde men er in de overwinning aan de Smitsweg te houden. Dat is zeker een comp-liment waard. Benieuwd welke schorsing Mark van Agteren boven het hoofd hangt, “gelukkig hebben we de foto’s nog”, misschien helpen die.

Volgende week een thuis wedstrijd tegen DHV. Daarna de topper tegen Krabbendijke.

 

Laat een antwoord achter