RCD verslaat FC IJsselmonde (zo)

0

In Dordrecht diende FC IJsselmonde af te rekenen met de plaatselijke Racing Club. RCD had ook nog niet verloren en beschikt over een team met snelle spelers.

FC IJsselmonde begon redelijk goed aan de wedstrijd en dat resulteerde in een goede onderschepping door Dylan Veesaert, die de bal helaas niet langs de keeper kreeg.

In de 7e minuut beland de bal na  een goede aanval van FC IJsselmonde in het doel, maar helaas stond er iemand buitenspel.

De eerste aanval van RCD levert een schietkans op, die door de doelman van FC IJsselmonde Richard de Jong tot hoekschop wordt verwerkt. Hierna een slag op het middenveld met weinig tot geen echte kansen voor beide partijen. Het tempo in de wedstrijd lag wel vrij hoog. Na een goed half uur neemt RCD het helft in handen en drukt FC IJsselmonde terug op eigen helft en creëert een goede kans, die net naast gaat. De aanvallen van RCD volgen elkaar snel op en uit één er van komt de bal gevaarlijk voor de goal die door Richard de Jong prima wordt overgetikt.

Beide partijen creëren veel kansen, maar weten die niet te benutten, totdat in de blessuretijd van de eerste helft de keeper van RCD uitglijdt en Mo Bensadik dankbaar gebruik maakt van dit kadootje. 0-1 is dan ook de ruststand

Na rust een aandringend RCD, dat alles op de aanval gooit en FC IJsselmonde vastzet op de eigen 16-meter. FC IJsselmonde weet de tegengoal te voorkomen, maar komt nauwelijks aan goed voetbal toe. In de 62e minuut wordt het dan toch 1-1. FC IJsselmonde krijgt de bal niet weg en vanaf de rand 16 wordt doeltreffend uitgehaald en de stand is weer in evenwicht.

Ntumba Kabonga wordt gewisseld voor Ilyas Bencharef in de hoop de bakens te kunnen verzetten.

In de 70e minuut een snelle uitbraak van FC IJsselmonde en Amin Nyali geeft een prima steekpass op Dylan Veesaert, die zich deze kans niet laat ontnemen en de keeper kansloos achterlaat. 1-2

Lang kon FC IJsselmonde niet van de voorsprong genieten. In de 74e minuut wordt de bal vanaf links het vijfmetergebied ingeslingerd en de spits van RCD springt tegen de doelman aan. De bal verdwijnt in het doel, de overigens goed leidende scheidsrechter ziet hier geen overtreding in. De stand is weer gelijk 2-2 en op dat moment ook een terechte uitslag.

In de 82e minuut komt RCD op voorsprong. Weder om een schot vanaf rand zestien, gaat door een wir-war aan spelers via de paal in het doel. 3-2.

Alles wat FC IJsselmonde is, naar voren en het geluk was op dat moment niet aan de zijde van de bezoekers. Een kopbal van dichtbij van Richard de Heer belandde in de handen van de keeper, terwijl vlak daarna een bal van FC IJsselmonde op de paal belandde.

Uiteindelijk was de eerste nederlaag van FC IJsselmonde een feit. Wellicht had een gelijk spel de verhoudingen in het veld beter weergegeven.

Zondag volgt weer een kluif, te weten Dubbeldam thuis.