Nieuwerkerk (zo) stelt zege pas laat veilig

0

Lange tijd gebeurde eigenlijk niets noemenswaardig voor beide doelen, maar in het laatste kwartier van de wedstrijd kwamen beide ploegen plotseling geheel los. Nieuwerkerk won dankzij individuele klasse dat de ploeg herbergt. Shayron Curiel had enkele geniale momenten en tussendoor behoedde doelman Sander Hoffmann zijn ploeg vlak voor tijd voor de gelijkmaker met een fenominale redding op een schot van zo’n 10 meter.

Op Justin Spruijt na had trainer Omar Khan zijn voltallige selectie beschikbaar. Dus ook weer met Daniel Da Cruz die na lang blessureleed zijn opwachting kon maken. De aanvaller begon vanaf de bank, net zoals Donny van der Dussen en kersverse aanwinst Gregory Gyebi, overgekomen van Kocatepe. Bovendien was Davi Lizardo zijn plaats in de aanval na RVC’33 kwijtgeraakt.

Het was dus opnieuw geen makkelijke middag voor Nieuwerkerk dat nog altijd op zoek is naar meer vastigheid als team. Ook nu viel op dat tegenstander Den Hoorn op dat gebied de zaakjes beter voor elkaar had, maar het vernuft en de klasse miste om het Nieuwerkerk nu ook weer echt moeilijk te maken. De eerste helft gebeurde weinig tot niets en dat maakte twee doelmannen redelijk werkloos en de toeschouwers die het slechte weer trotseerden bepaald niet vrolijker. Het was dan ook niet vreemd dat scheidsrechter Westhoff na 45 minuten afblies met een 0-0 ruststand. Na rust was er voor trainer Omar Khan al vroeg aanleiding te wisselen. Davi Lizardo kwam en Remco Langerveld die zijn stempel niet kon drukken op de wedstrijd ging. Het eerste gevaar van Nieuwerkerkse kant kwam direct na deze wisseling. Jordan Kroon zag zijn schot echter naast het doel belanden. Het antwoord van Den Hoorn kwam onmiddellijk, maar doelman Sander Hoffmann was op zijn post. In de 61e minuut kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. De eerste geslaagde aanval van de middag was dan ook meteen raak. Shayron Curiel stond aan de basis en speelde zich prima vrij, gaf mee aan Shane van de Engel en zijn voorzet werd door Rowendey Schoop tegen de touwen gekopt. Opnieuw greep trainer Omar Khan in. Donny van der Dussen kwam voor aanvoerder Bart Slob. Nu kwam de wedstrijd zelf ook wat beter op gang. Een vlammende vrije trap van Shayron Curiel in de 74e minuut miste ternauwernood het doel. Toch leek Nieuwerkerk in de 82e minuut de wedstrijd te gaan beslissen, maar een schitterende actie van Shayron Curiel werd door Davi Lizardo van dichtbij niet in ee ndoelpunt omgezet. Nu rook Den Hoorn kansen langszij te komen, maar de Nieuwerkerkse verdediging hield prima stand. Daniel Da Cruz maakte de laatste minuten van de wedstrijd vol  ten koste van Rowendey Schoop. In de 89e minuut eiste doelman Sander Hoffmann alle aandacht op door met een katachtige reactie een hard schot uit zijn doel te ranselen. In de slotminuut besliste de thuisclub dan toch de wedstrijd. Donny van der Dussen vond Shayron Curiel die zich vervolgens met schitterend passerwerk van enkele verdedigers en de doelman van Den Hoorn ontdeed en de bal in een leeg doel schoof. Scheidsrechter Westhoff floot meteen hierna af en mocht Nieuwerkerk opnieuw 3 punten bijschrijven. Toch zal trainer Omar Khan beseffen dat het als collectief beter moet om echt mee te strijden in de kop van de ranglijst. Daarvoor is komende zondag bij VOC in Rotterdam een echte serieuze test.

Opstelling: Sander Hoffmann – Mike van de Ruit – Shanon Koetsier – Ryan Santos – Jeffrey Schenk – Shane van den Engel – Bart Slob (62. Donny van der Dussen) – Jordan Kroon – Shayron Curiel – Rowendey Schoop (85. Daniel Da Cruz) –  Remco Langerveld (55. Davi Lizardo)

Laat een antwoord achter