Nieuwerkerk flink onderuit bij VOC

0

Waren het vooral voor de rust de persoonlijke fouten die Nieuwerkerk de das omdeed, in de tweede helft liep het tegen een slim counterend VOC aan dat de vleugels optimaal benutte om de score verder op te voeren. Nieuwerkerk begon niet scherp genoeg en ondanks meer druk in de tweede helft, bleef het vrij tandeloos voor het vijandelijk doel. Opnieuw zoals vorig seizoen dreigt een anonieme positie op de ranglijst, want de bovenste plaatsen zijn voorlopig wel uit zicht.

Trainer Omar Khan kon niet beschikken over de geblesseerde Remco Langerveld en Mike van de Ruit. Voor de rest was alles fit, dus ook Justin Spruijt zat na lange tijd weer op de bank.

Wellicht was de beginfase wel kenmerkend voor de rest van de middag. Shayron Curiel speelde zich op rechts keurig vrij en gaf strak voor. Rowendey Schoop was kennelijk nog niet aan de wedstrijd begonnen, want de aanvaller miste de bal volkomen. Beide ploegen hielden elkaar het eerste half uur redelijk in evenwicht en tot echte uitgespeelde kansen leidde dit niet. Even voor het half uur kwam de eerste speldenprik van de thuisclub, maar de bal ging voorlangs. Het bleek uitstel van executie, want in de 30e minuut was dan toch raak. VOC brak over de linkerkant uit en uit de voorzet die daarop volgde, mocht aanvaller Yannick Koevermans geheel ongehinderd de bal binnen koppen. Het centrale duo en doelman Sander Hoffmann incluis bleven aan de grond genageld staan. Nieuwerkerk leek eindelijk in de 37e minuut iets terug te gaan doen. Na een combinatie van Rowendey Schoop en Davi Lizardo kwam Shayron Curiel net te kort om succesvol te zijn. Nauwelijks een minuut later werd VOC nog verder in het zadel geholpen. Donny van der Dussen onderschepte half en dat gaf VOC op het middenveld vrije doortocht. Michel Broeders haalde de trekker over en bracht de thuisclub op een comfortabele 2-0.

Met die stand gingen beide ploegen ook rusten. Nieuwerkerk kwam wat enegieker uit de kleedkamer dan hoe het aan de wedstrijd begon. Het speelde nu met wat meer druk naar voren. De thuisploeg liet zich gewillig terugzakken en zocht de ruimte via de flanken. Een goede actie van Rowendey Schoop bracht Davi Lizardo in de 62e minuut dichtbij een doelpunt, maar de kleine aanvaller stuitte op de doelman. VOC nam hierna weer was meer initiatief en dat resulteerde in enkele kansen, waarbij doelman Sander Hoffmann in de 65e minuut zijn beste redding met de voet noteerde. Toch bleek het opnieuw uitstel van executie, want een uitbraak over de rechterflank werd de ploeg van trainer Omar Khan noodlottig. Opnieuw was het Yannick Koevermans die geheel vrijstaand mocht afmaken. Intussen was Stefan van der Vlegel al in het veld gekomen voor Jordan Kroon. Dat gold even later ook voor Ryan Santos die met een schouderblessure zich moest laten vervangen door Daniel Da Cruz. Veel haalde de mutaties niet uit, want Nieuwerkerk kon geen potten breken. Yannick Koevermans mocht namens de thuisploeg in de 79e minuut van elf meter aanleggen voor zijn derde en VOC’s vierde treffer. Hierbij werd hij enigszins geholpen door scheidsrechter Marees die de bal wel heel makkelijk na een lichte overtreding van Jeffrey Schenk op de stip legde. Zelfs het slotakkoord was voor de thuisclub. Met de debuterende Gregory Gyebi voor aanvoerder Bart Slob in de ploeg, moest doelman Sander Hoffmann nog eenmaal de gang naar het net maken. Nu was Robbert Stout namens VOC in de 88e minuut de te bejubelen man. Hij schoot Nieuwerkerk naar een smadelijke 5-0 nederlaag.

Opstelling: Sander Hoffman – Bart Slob (82. Gregory Gyebi) – Shanon Koetsier – Ryan Santos (69. Daniel Da Cruz) – Jeffrey Schenk – Shane van den Engel – Donny van der Dussen – Jordan Kroon (64. Stefan van der Vlegel) – Shayron Curiel – Rowendey Schoop – Davi Lizardo

Laat een antwoord achter