Futloos VOC stelt teleur tegen Poortugaal

0

V.O.C moet na een tegenvallende wedstrijd de punten aan Poortugaal laten. Het team van Mark Weel benaderde geen moment het prima niveau dat het de eerste twee wedstrijden wel haalde, en Poortugaal won derhalve terecht.

Het was al in de eerste helft duidelijk dat Poortugaal de punten niet cadeau zou doen aan V.O.C. Ze waren weliswaar dramatisch begonnen aan de competitie, maar hun gerenommeerde trainer Jack van den Berg had V.O.C goed bestudeerd in de vorige wedstrijd, toen Poortugaal zelf vrij was. Er werd hoog druk gezet op onze defensie, waardoor het favoriete spelletje niet gespeeld kon worden. 1 kans leverde dat Poortugaal in de eerste helft op, maar keeper Michiel was gelukkig alert. V.O.C kon er, op wat speldenprikken na, weinig tegenover stellen.

Na rust begon V.O.C aanvankelijk goed: De keeper van Poortugaal moest in de 47e minuut een bal lossen, waarna Yannick makkelijk binnen kon knikken. De 1-0 bleef echter niet lang op het scorebord staan. Een onnodige overtreding in ‘de punt’ van de 16 zorgde ervoor dat de scheidsrechter de bal terecht op de stip legde. Michiel dook de verkeerde kant op en dus was het binnen 2 minuten alweer 1-1.

Daarna gaf V.O.C de wedstrijd zelfs volledig uit handen. Op een schot kon Michiel aanvankelijk nog redden, maar de rebound werd simpel binnen getikt: 1-2. Bij V.O.C leek daarna de geest te ontbreken om nog iets van deze wedstrijd te maken totaal te ontbreken. Het team grossierde in slordigheden en echt gevaarlijk voor het doel van Poortugaal werd het eigenlijk nooit. Een paar minuten voor tijd viel ook nog de 1-3 uit een scherpe counter van Poortugaal, waarna de wedstrijd uiteraard in het slot zat.

Een zeer teleurstellende prestatie van V.O.C, zeker na de eerste twee wedstrijden waarin er zeer aardig gevoetbald werd. Hopelijk kan het team zich volgende week oprichten uit tegen titelkandidaat Hoogland. De uit de hoofdklasse gedegradeerde Amersfoortsers hebben tot nu toe een 100% score.