Charlois (zo) pakt zege in ‘Oldegaarde-derby’

1

In de derde klasse D trad Charlois aan bij buurman BZC/Zuiderpark voor weer een heuse ‘Oldegaarde-derby’. Charlois pakte na de overwinning op FC Pretoria/R van vorige week door. De gastheren werden met 2-4 verslagen.

Een pikant duel. Coach Frans van Helden van BZC/Zuiderpark, die ad-interim de zieke Bert Kamp vervangt, is ook Hoofd Jeugdopleidingen bij Charlois. Van het bestuur van SV Charlois mocht Van Helden geen plaats op de bank nemen.

De thuisclub stond er al niet te rooskleurig voor door alle wedstrijden deze competitie met verlies afgesloten te hebben. Toch zag het er een tijdje in de eerste helft ernaar uit, dat er misschien een ommekeer was. Nadat Charlois via Dimitri den Hoed op voorsprong was gekomen lukte het BZC/Zuiderpark daarna op voorsprong te komen via tweemaal Raishelon Rosa. Echter vlak voor rust was het wederom Den Hoed, die voor een gelijke stand zorgde. Na de pauze kwam Charlois vanaf de aftrap op voorsprong. Een eigen speler van BZC/Zuiderpark was hier debet aan. Niet veel later was het invaller Aziz Azzaoui, die Charlois op 2-4 zette met een laag schot over de grond.

TIEN SPELERS

De thuisclub moest ook nog eens vanaf minuut 72 met tien spelers verder. Scheidsrechter Lochtenberg toonde Said El Haddouti zijn tweede gele kaart. Lochtenberg: „Hij vroeg er zelf om. Hij had al geel en bleef maar mekkeren. Ik gaf zelfs nog aan om hem te wisselen. Dat gebeurde niet en bij de zoveelste maal was de maat vol”. De score had aanzienlijk hoger kunnen uitvallen voor Charlois, maar zij verzuimden in de afwerking. Een score van 2-7 of 2-8 behoorden zeker tot de mogelijkheden. Trainer Rene Brevé beaamde dit: „Het positieve vandaag is, dat wij zeker tien kansen gecreëerd hebben. Het negatieve is het niet afwerken om dit tot doelpunten uit te drukken, maar niettegenstaande ben ik blij met deze overwinning”. Van Helden was minder blij met deze nederlaag voor zijn team: „Na het ongelukkige eigen doelpunt zag je de ‘koppies’ gaan hangen. Dat is gewoon een mentaliteitskwestie. Maar vanaf deze plaats feliciteer ik Charlois met de overwinning”.

BZC/Zuiderpark-sv Charlois   2-4  (2-2)

15. Dimitri den Hoed 0-1, 21. Raishelon Rosa 1-1, 27. Raishelon Rosa 2-1, 41. Dimitri den Hoed 2-2, 46. Eigen doelpunt 2-3, 51. Aziz Azzaoui 2-4.

BZC/Zuiderpark: Marchena, Brandt, R.Visser, El Haddouti, Melissant, Manuel, Santos, Babel, Slieker, Rosa, Y.Visser.

Charlois: Fortes, Congalves, Punselie, Pols, Flater, Kakiailatu, Ayvaz (75. Hoffman), El Ouazizi (46. Azzaoui), Ekici (46. Schmidt), Van den Hoed, Delgado.

Scheidsrechter: R.Lochtenberg.

Bijzonderheden: In deze sportieve wedstrijd trok de goed leidende Lochtenberg twee maal geel voor El Haddouti van BZC/Zuiderpark. Bij Charlois ontvingen Ekici en Congalves geel. Foto ©Han Steenbeek.

 

1 REACTIE

 1. Charlois (zo) pakt zege in ‘Oldegaarde-derby’
  ROTTERDAM
  Han Steenbeek
  In de derde klasse D trad Charlois aan bij buurman BZC/Zuiderpark voor weer een heuse
  ‘Oldegaarde-derby’. Charlois pakte na de overwinning op FC Pretoria/R van vorige week door. De gastheren werden met 2-4 verslagen.
  Een pikant duel. Coach Frans van Helden van BZC/Zuiderpark, die ad-interim de zieke Bert Kamp vervangt, is ook Hoofd Jeugdopleidingen bij Charlois. Op zijn verzoek wilde hij vandaag niet coachen, waarbij het bestuur van BZC/Zuiderpark er mee instemde om belangenverstrengeling te voorkomen. Een mooi gebaar van Van Helden, die met gemengde gevoelens de wedstrijd volgde ‘op grote hoogte’ in een portocabin. „Ik kan dat niet maken. Ik ben bij Charlois goed bezig en dan door trieste omstandigheden heb ik deze functie overgenomen als coach van BZC/Zuiderpark. Ja, dit is moeilijk voor mij. Het is in goed overleg besloten om mij afzijdig te houden deze wedstrijd. Ook de heenwedstrijd”. De thuisclub stond er al niet te rooskleurig voor door alle wedstrijden deze competitie met verlies afgesloten te hebben. Toch zag het er een tijdje in de eerste helft ernaar uit, dat er misschien een ommekeer was. Nadat Charlois via Dimitri den Hoed op voorsprong was gekomen lukte het BZC/Zuiderpark daarna op voorsprong te komen via tweemaal Raishelon Rosa. Echter vlak voor rust was het wederom Den Hoed, die voor een gelijke stand zorgde. Na de pauze kwam Charlois vanaf de aftrap op voorsprong. Een eigen speler van BZC/Zuiderpark was hier debet aan. Niet veel later was het invaller Aziz Azzaoui, die Charlois op 2-4 zette met een laag schot over de grond.
  TIEN SPELERS
  De thuisclub moest ook nog eens vanaf minuut 72 met tien spelers verder. Scheidsrechter Lochtenberg toonde Said El Haddouti zijn tweede gele kaart. Lochtenberg: „Hij vroeg er zelf om. Hij had al geel en bleef maar mekkeren. Ik gaf zelfs nog aan om hem te wisselen. Dat gebeurde niet en bij de zoveelste maal was de maat vol”. De score had aanzienlijk hoger kunnen uitvallen voor Charlois, maar zij verzuimden in de afwerking. Een score van 2-7 of 2-8 behoorden zeker tot de mogelijkheden. Trainer Rene Brevé beaamde dit: „Het positieve vandaag is, dat wij zeker tien kansen gecreëerd hebben. Het negatieve is het niet afwerken om dit tot doelpunten uit te drukken, maar niettegenstaande ben ik blij met deze overwinning”. Van Helden was minder blij met deze nederlaag voor zijn team: „Na het ongelukkige eigen doelpunt zag je de ‘koppies’ gaan hangen. Dat is gewoon een mentaliteitskwestie. Maar vanaf deze plaats feliciteer ik Charlois met de overwinning”.
  BZC/Zuiderpark-sv Charlois 2-4 (2-2)
  15. Dimitri den Hoed 0-1, 21. Raishelon Rosa 1-1, 27. Raishelon Rosa 2-1, 41. Dimitri den Hoed 2-2, 46. Eigen doelpunt 2-3, 51. Aziz Azzaoui 2-4.
  BZC/Zuiderpark: Marchena, Brandt, R.Visser, El Haddouti, Melissant, Manuel, Santos, Babel, Slieker, Rosa, Y.Visser.
  Charlois: Fortes, Congalves, Punselie, Pols, Flater, Kakiailatu, Ayvaz (75. Hoffman), El Ouazizi (46. Azzaoui), Ekici (46. Schmidt), Van den Hoed, Delgado.
  Scheidsrechter: R.Lochtenberg.
  Bijzonderheden: In deze sportieve wedstrijd trok de goed leidende Lochtenberg twee maal geel voor El Haddouti van BZC/Zuiderpark. Bij Charlois ontvingen Ekici en Congalves geel.
  Frans van Helden is in goed overleg niet op de bank gaan zitten dus het klopt niet dat hij niet mocht van het bestuur van sv Charlois