ASWH pakt felbegeerde driepunter tegen Capelle

0

ASWH heeft vanmiddag na vijf competitieduels op rij zonder zege eindelijk weer een overwinning geboekt in de derde divisie. Op sportpark Schildman pakte de ploeg van trainer Jack van den Berg tegen Capelle de vurig gewenste driepunter. De winst in de regioderby was verdiend.

De eerste helft verliep moeizaam. Toch nam ASWH kort voor rust afstand van de erg afwachtend spelende bezoekers. Op aangeven van Kyle Doesburg prikte Peter de Lange de 1-0 binnen. Daarmee kroonde de spits zich tot matchwinner, want na rust liet ASWH ondanks enkele uitstekende kansen na om verder uit te lopen. Capelle bleef op die manier in de wedstrijd, maar kon de Ambachtse defensie eigenlijk nooit in problemen brengen. Door de overwinning steeg ASWH twee plaatsen op de ranglijst en hervond het de aansluiting bij de middenmoot.

ASWH – Capelle 1-0 (1-0). 43. 1-0 Peter de Lange.

Scheidsrechter: M.J. Kloet

ASWH: Stef Doedée; Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom, Mels van Driel; Ismail Yildirim (75. Stanley Husen), Peter de Lange, Kyle Doesburg

Capelle: Bradly van der Meer; Jami Jaliens, Jelle Pollemans, Kai Fens, Gertjan Rothman, Bram van Eijk; Jorn van Lunteren, Sandin Avdic (76. Tim Vincken), Boris Letterie; Angelmo Vyent (83. Marciano Simonis), Bram de Bruin (65. Marvin van der Made)