VOC te sterk voor Neptunus-Schiebroek

0

Voor de tweede wedstrijd in deze bekerpoule was Neptunus-Schiebroek te gast bij de buren VOC.

De voorzitter had nog overwogen om een bus te huren, maar de selectie wilde als warming-up liever te voet. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd gelijk gespeeld. VOC liet zien dat ze veel beter op elkaar waren ingespeeld. Het had het eerste uur eigenlijk geen kind aan het onsamenhangend optreden van de buren aan de overkant. Dat veranderde pas in het laatste half uur en dat was vooral te danken aan scheidsrechter Gommans, die wel zeer partijdig in het voordeel van VOC floot. De spelers raakte geïrriteerd en gingen feller het duel in en speelden veel korter op de tegenstander. Er was veel meer druk naar voren en dat leidde tot een geheel ander wedstrijdbeeld.

In de eerste minuten begonnen de gasten eigenlijk niet zo slecht. Uit de eerste hoekschop kwam de meegekomen Sander van der Velde bij de tweede paal net te kort om de bal binnen te koppen. In de 9e minuut was de eerste aanval van VOC echter gelijk raak. Op een crosspass vanuit rechts verkeek Daniël van Delft zich op de naar binnen gekomen Philip Weijschede, die erg simpel met een houdbare boogbal doelman Ryan Lol het nakijken gaf 1 – 0. Tien minuten later mocht deze rechterspits wederom gemakkelijk doorlopen, maar nu werd zijn voorzet door Ryan Lol bij de eerste paal onschadelijk gemaakt. Halverwege de eerste helft liep Robbert Stout gemakkelijk door het centrum. Zijn schot werd met de voeten door Ryan Lol gekeerd. In de 42e minuut besloot Stijn Houben een onvoldoende afgeslagen hoekschop om te halen. Ook deze verdween over de aan de grond genagelde Neptunus-Schiebroek doelman met een boog tegen het net 2 – 0. Omdat Neptunus- Schiebroek er weinig tegenover stelde, werd met een terechte achterstand de rust bereikt.

Vijf minuten na rust bouwde VOC de voorsprong verder uit. Een afgeslagen hoekschop werd door Ivar Lammers strak langs de paal geschoten 3 – 0. Behalve het warrige optreden van de leidsman gebeurde er niet veel, totdat even voor het uur Ivar Lammers met een houdbaar schot 4 – 0 aantekende. In de 64e minuut dribbelde Sander Duin nu wel door op de helft van de tegenstander en gaf de bal op het juiste moment af aan Chris Lever, die voor 4 – 1 zorgde. Een kwartier voor tijd schoot de spits in de handen van doelman Vis. Tien minuten voor tijd speelde Leroy van Bueren de opgekomen Daniël van Delft aan. Met een lobje liet de vleugelverdediger doelman Vis kansloos 4 – 2. Neptunus-Schiebroek bleef aanvallen en zette de tegenstander regelmatig onder druk. Het leverde wat kansjes op. Zo vloog een inzet van Daniël van Delft vier minuten voor tijd rakelings voorlangs. Indien ze deze instelling eerder hadden getoond, had het zeker niet zo’n smadelijke nederlaag geworden. Er zijn nog een kleine veertien dagen om daar maar eens goed over na te denken.

Scheidsrechter T. Gommans, die een matige wedstrijd floot gaf geel aan Nicky Erkelens, Daniël van Delft (Neptunus-Schiebroek) en Bryant Varela (VOC).

Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Nicky Erkelens (46e min. Tom Houtschilt), Sander van de Velde ( 61e minuut Pascal Lommerse), Sander Duin, Daniël van Delft, Stefan van Diest, Sjors te Duits, Machiel Lourens, Leroy van Bueren, Julian van der Geest (46e min. Mo Hidir), Chris Lever