Strijen wint tegen Prinsenland

0

Na een 0-0 gelijkspel in de eerste ronde tegen Drechtstreek slaagde de Strijense P G Security Services equipe erin thuis tegen 2e klasser Prinsenland via een 3-1 overwinning een goede uitgangspositie te veroveren om de volgende ronde van de KNVB-beker te bereiken. Een gelijkspel a.s. zaterdag tegen 2e klasser Zundert – dat met 2-2 gelijkspeelde tegen Prinsenland en met 1-3 verloor van Drechtstreek – is voldoende.

Strijen startte tegen Prinsenland met de in de basis  debuterende 17-jarige Rik Bakker.  Samen met de ervaren Pascal Burger speelde hij een prima partij.In het doel heerste Natoe dos Santos als vanouds, zodat met een 0-0 stand de rust aanbrak.  In de tweede helft had Strijen windvoordeel en kwamen zij al snel op voorsprong toen een afvallende bal door Jeroen van Dam  op de slof genomen werd en de bal onhoudbaar achter keeper Joey Loonstein tegen het net plofte. Vijf minuten later kwam Strijen via Karam Bensedjed op een 2-0 voorsprong; de spits waarvan konstante dreiging uitging schoot vanaf de rand van het strafschopgebied met een schuiver in de hoek raak.

Keeper Jordy Loonstijn had op dat moment overwerk op schoten  van Desi Sanderse en de voor iedere meter strijdende Glenn Mulder en een kopbal van Colin van den Berg na slim voorbereidend werk van Alwin van der Werff. In de 75e minuut wist Prinsenland met een snelle uitval via Brendon Jansen de aansluitingstreffer aan te tekenen: 2-1 maar het slotwoord was voor Jeroen van Dam, die een ijzersterke wedstrijd afsloot met een afstandsschot, dat keeper Jordy Loonstein alleen heeft horen fluiten naat de bal tegen het doelnet plofte.

De beslissende wedstrijd in Zundert a.s. zaterdag begint pas om 17.00 uur. Over 2 weken start de echte competitie met een thuiswedstrijd tegen het uit de 1e klasse gedegradeerde Zuidland.