Schoonhoven stopt met vrouwenvoetbal

1

Het dameselftal van Schoonhoven stopt. Het team kon niet voldoende speelsters op de been krijgen. Na vier seizoenen komt er een eind aan deze tak.

Door Regio-Voetbal.nl.

Het vrouwenvoetbal heeft na het gewonnen EK een boost gekregen, maar dit is niet het geval bij VV Schoonhoven. Het damesteam promoveerde vorig jaar van de vijfde naar de vierde klasse. Na de tweede plek van afgelopen seizoen kon het dameselftal zelfs door naar de derde klasse. Hier bedankte het team echter voor, omdat de derde klasse waarschijnlijk te hoog gegrepen was.

Het dameselftal zou dit seizoen dus uitkomen in de vierde klasse, maar ook dit ging niet door. ,,Bij ons gingen zeker zeven meiden stoppen. We moeten realistisch zijn en er een punt achter zetten. Zelf vind ik het onwijs jammer”, aldus spits Marina Hom.

Het dameselftal heeft nog gezocht naar nieuwe speelsters, maar zonder succes. ,,We hadden te weinig tijd om het elftal aan te vullen. We hebben het geprobeerd, maar helaas”.

De overgebleven speelsters van Schoonhoven zijn overgegaan naar Cabauw, Bergambacht en WVC. Trainer Rob Lafeber en begeleider Alex hebben er eveneens een punt achter gezet. Marina Hom hoopt dat er volgend jaar weer een dameselftal op het veld staat bij Schoonhoven. ,,Ik ga weer rondvragen en op zoek naar meiden.”

1 REACTIE