Rijsoord wint ook derby bij RVVH

11

RVVH heeft zaterdag in zijn eerste thuiswedstrijd van dit nieuwe seizoen tegen buurman Rijsoord de punten niet in huis kunnen houden. Integendeel, het werd na een 0-1 ruststand uiteindelijk zelfs 0-2 waarmee Rijsoord zich zelfs verrassend medekoploper mag noemen in de Hoofdklasse A.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van de heer Egbert Moed en droegen de RVVH-spelers tijdens de wedstrijd zwarte rouwbanden. De heer Moed was bijna 63 jaar lid van RVVH en bekend om zijn jarenlange verslaggeving van vele wedstrijden. Ook bij de damesafdeling was hij de laatste jaren zeer actief.

De beginfase van de wedstrijd was voor RVVH dat via Sanzio Dieterich enkele gevaarlijke aanvallen over de rechterflank kon opzetten. Zo werd een door hem hard ingeschoten vrije trap ternauwernood verwerkt door de Rijsoord-defensie en kon hij niet veel later een prima voorzet op Joey Kleijn geven. Kleijn had de hoek voor het uitzoeken en schoot in de rechterhoek goed in maar de bal werd net nog getoucheerd door een verdediger zodat de bal corner liep. Deze corner leverde voor RVVH niets op. Na deze fase probeerde Rijsoord de bakens te verzetten en dat lukte na de eerste de beste corner in de 13e minuut. Yuki Hosaka zette de bal goed voor waarna Niels Groeneveldt de bal vrijwel ongehinderd kon binnenwerken: 0-1. De wedstrijd kantelde nu volledig en RVVH was de grip op het spel totaal kwijt. RVVH had veel moeite met het vroeg druk zetten van Rijsoord en kwam niet meer in zijn eigen spel. In een tijdsbestek van zo’n tien minuten mocht Rijsoord vier corners nemen die alle vier overigens niets opleverden. Halverwege de eerste helft probeerde RVVH het via een vrije trap van Dieterich die slechts een corner opleverde. Dos Santos kopte deze corner via een verdediger naast maar de opnieuw genomen corner leverde niets op. Aan de andere kant kwam Rijsoord er nog een paar keer snel uit waarbij Kooiman de bal nog kon wegwerken en doelman Spelde nog een tweetal goede mogelijkheden voor Rijsoord kon verwerken. Over en weer waren er nog wat vrije trappen te zien die voor beide ploegen niet het gewenste resultaat opleverden zodat de rust aanbrak met een 0-1 stand.

De tweede helft kon de ruim 800 toeschouwers niet echt boeien. RVVH bleef volharden in het eindeloos achterin rondspelen van de bal hetgeen Rijsoord uiteraard niet erg vond. Wanneer de bal een keer voorin te vinden was dan waren de spitsen Kleijn (kopbal na voorzet de Pina) en Dieterich (schot hoog over) niet scherp en fel genoeg. Bij een snelle counter van Rijsoord kwam doelman Spelde goed uit zijn doel om erger te voorkomen. Verder waren er niet veel uitgespeelde kansen aan beide zijden te zien. Invaller Shamir de Jesus kwam met zijn eerste actie direct goed door maar de Rijsoord-defensie kon nog net tijdig ingrijpen. Een aan Rijsoord toegekende vrije trap na een handsbal van Eggers werd door El Koubai hard in de muur geschoten, maar de hieruit toegekende corner leverde niets op. In de slotfase rukte RVVH nog massaal op, hetgeen Rijsoord natuurlijk de kans op enkele counters gaf. Bij een van deze counters maakte Oudenaarden binnen het strafschopgebied een overtreding op de opgerukte rechtsback Gerardus waarna de goed leidende scheidsrechter Jobse niets anders kon doen dan naar de penaltystip wijzen. Invaller Ard Hartman schoot de strafschop onberispelijk in de linker benedenhoek binnen en dit betekende 0-2. Niet veel later floot Jobse voor het einde van de wedstrijd en had Rijsoord verdiend opnieuw drie punten binnen gehaald. RVVH moet nu zijn wonden gaan likken na 2 nederlagen tegen nota bene promovendi en volgende week de lastige uitbeurt tegen Achilles Veen in het vooruitzicht.

RVVH – Rijsoord 0-2 (0-1)

Scheidsrechter M. Jobse

Gele kaarten: geen

RVVH: Spelde, Rodriques de Pina, Van Leenen (73. Yekhlef), Jones, Eggers, Merencia, Proost, Kooiman (80. De Jesus), Dos Santos (46. Oudenaarden), Kleijn en  Dieterich.

Rijsoord: Bekkers, Gerardus, Groeneveldt, Van Dongen, Van Bruggen, El Koubai, Promes (85. Hartman), Rahli, Hoekstra (71. Berends), Jacobs en Hosaka (77. De Groot).

Samenvatting:

https://www.youtube.com/watch?v=RQh1SybGDv0

Interviews met aanvoerders:

https://www.youtube.com/watch?v=dj3B7k3653Q

Interviews met trainers:

https://www.youtube.com/watch?v=mmd98AGMbsg

 

11 REACTIES