Piershil herstelt zich tegen FC Axel

0

Na de 7-2 oorwassing van Kruisland ging Piershil thuis tegen Axel beduidend beter van start. In het tweede bekerduel namen de mannen van trainer Richard Verhoeven al na een paar minuten een 1-0 voorsprong. Goed werk van Ricardo Hoogwerf betekende een vroeger voorsprong in een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen. Ondanks de vele doelkansen duurde het tot de zevenenvijftigste minuut voor er weer werd gescoord. Met een mooie wipper zette Roy van Ham zijn ploeg naast Piershil: 1-1. Lang konden de Zeeuwen daar niet van genieten, vier minuten later moesten ze weer achter de feiten aan.

Een corner van Geert Bakker kwam via de kluts voor de voeten van spits Romano Pepermans: 2-1. Axel was daarna enkele keren dreigend, Piershil liet in de counter diverse keren na de genadeslag uit te delen. ,,Eindelijk weer gewonnen, een hele opsteker na vorige week. In een prima eerste helft hadden we meer moeten scoren, maar we hebben het resultaat keurig over de streep getrokken”, aldus een tevreden Piershilse coach. Doordat SHO eveneens het onderspit moest delven tegen Kruisland (0-1) gaan de Piershillenaars en Oud-Beijerlanders in een onderling duel (Piershil 1 – SHO 1, zaterdag 16 september 14.30 uur) uitmaken wie er als nummer twee van de poule eveneens naar de volgende bekerronde gaat.