Nipte bekerwinst ‘s-Gravendeel op Lekkerkerk

0

Beide ploegen hadden nog nooit, in wat voor vorm dan ook, tegen elkaar gespeeld. Het was dan ook wat aftasten wat er te zien was. Het voorzichtige begin werkte door. Aan de kant van ´s-Gravendeel en van Lekkerkerk ontbrak het vermogen om de verkregen kansen af te maken. Beide doelmannen hoefden niet echt in actie te komen. Maar zo tegen het einde van de eerste acte leefde het duel een beetje op. Junior Calmera kreeg een aardige kans om zijn ploeg aan een voorsprong te helpen, zo ook Bob Krens. Aan de andere kant was het Ricardo Bakker die in één actie tot driemaal toe redding moest brengen. Men ging de rust dus in zoals de wedstrijd begon, 0 – 0.

Beide trainers zullen in de rust hun mannen goed toegesproken hebben, want de tweede acte was meer het aanzien waard. Na een korte corner tussen Junior Calmera en Leon de Jong, was het Bob Krens die in balbezit kwam, Zijn uithaal verdween naast het doel van Robin Schiedon. Kort na dit voorval was het Jorrit van Driel die, na de kaats met Colin Reening, snoeihard naast mikte. Zo golfde het spel heen en weer met aan beide kanten flink wat mogelijkheden. Doelman Robin Schiedon van Lekkerkerk kon eerst op een uithaal van Colin Reening knap redding brengen. Echter drie minuten later was Reening wel doeltreffend. Na een fraaie combinatie tussen Danilo Alkema en Moreno van der Geer was het Reening die uit de draai ditmaal wel doelman Schiedon wist te verschalken 0-1.

In de slotfase nog enkele malen billenknijpende situaties voor het doel van ’s-Gravendeel. Maar de verdediging aan ’s-Gravendeelse zijde hield stand. Ook o.a. door fraaie reddingen van Ricardo Bakker en hield de minimale voorsprong vast, 0 – 1.

Volgende week het derde duel in de groepsfase van de bekercompetitie. ’s-Gravendeel en C.K.C. gaan dan uitmaken wie er verder gaat naar de knock out fase. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark De Trekdam.

Opstelling Lekkerkerk:

Robin Schiedon, Floyd Versluis, Pim Molenaar, Brian Martens, Mike van Gent, Bart Sterrenburg (Mark de Jager), Alex Velsink, Nils van Niekerk (Pieter Otten), Martijn de Jong, Senna v/d Bosch, Kevin van Gent (Tristan de Bruijn)

Opstelling ’s-Gravendeel:

Ricardo Bakker, Reinier Toes (59ste Harry Wierda), John v/d Broek (64ste Moreno v/d Geer), Luc Rozendaal, Leon de Jong, Jorrit van Driel, Bob Krens (59ste Youri Ton), Jordy Westein, Colin Reening, Danilo Alkema, Junior Calmera

Arbiter J.G.P. Zuidwijk uit Nieuwerkerk a/d IJssel

Scoreverloop:

78ste      0-1 Colin Reening