Nieuwerkerk stelt teleur tegen Unitas

0

Een redelijke voorbereiding is nog geen garantie voor een goede competitiestart. Dit bewees Nieuwerkerk bij Unitas in Gorinchem. Na een goede start, viel de ploeg ver terug en verloor het volkomen terecht. Behoudens het eerste kwartier, heerste de thuisclub dat na rust alle schroom van zich afgooide en Nieuwerkerk op elk front wist af te troeven.

Naast Daniel Da Cruz bleef ook Shanon Koetsier met een blessure aan de kant, terwijl Donny van der Dussen wel was hersteld van zijn blessure, maar niet in de basis begon.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Rowendy Schoop, maar hij vond de vuisten van de Unitas doelman op zijn weg. Veel had de aanvalsleider van Nieuwerkerk daarna niet in te brengen, want zijn directe tegenstander vandaag was fysiek en qua lengte gelijk aan hem en won de meeste persoonlijke duels. Trainer Omar Khan had feitelijk door het ontbreken van Donny van der Dussen met zowel Davi Lizardo als Remco Langerveld voor vier aanvallers gekozen, waardoor het middenveld met deze speelwijze al na de eerste minuten gemakkelijk prijs werd gegeven. Voor Unitas was dit een prettig vooruitzicht, want steeds was er wel een speler op het midden vrij aanspeelbaar en kon het de aanvallers aan de zijkanten van daaruit goed bedienen.  De opbouw voor Nieuwerkerk was een stuk moeilijker. Vooral de laatste linie had grote moeite de vrije mensen te vinden, waardoor vaak met risiko de aanval moest worden gezocht. In de 14e minuut was er zo’n moment voor Nieuwerkerk toen linker verdediger Jeffrey Schenk het hoofd van Shayron Curiel vond, maar die zag de Unitas doelman met een katachtige reactie ten koste van een hoekschop zijn ploeg een achterstand voorkomen. Aan de andere kant was daarvoor Unitas al enkele keren gevaarlijk voor het doel van Sander Hoffmann opgedoken, maar het vizier stond bij de thuisclub nog niet op scherp. Dat bleef zo tot aan de rust, alhoewel het in het tweede gedeelte van de eerste helft nu ook enkele malen doelman Sander Hoffmann flink op de proef wist te stellen. Na rust ging trainer Omar Khan aanvankelijk zonder wissel(s) verder, maar daar kwam noodgedwongen snel verandering in.

Shayron Curiel liet zich in de 50e minuut vervangen met een bovenbeenblessure. Jordan Kroon was zijn vervanger. Unitas had intussen alle schroom afgegooid en stopte nog meer energie in de wedstrijd. Uitgerekend de doorgaans betrouwbare Sander Hoffmann stond aan de basis van de openingsgoal van de thuisploeg toen hij uit zijn doel gekomen de bal niet onder controle kreeg en het voor Unitas een koud kunstje was de bal in het lege doel te schieten. Tien minuten later was het opnieuw raak. Uit een vrije trap kon de thuisclub met een rake kopbal de Nieuwerkerkse defensie te makkelijk kloppen.

Met een 2-0 achterstand bracht trainer Omar Khan alsnog Donny van der Dussen voor Kevin Kamerbeek. Unitas verzuimde de wedstrijd vroegtijdig op slot te gooien en toen Remco Langerveld in de 84e minuut de spanning terugbracht met het afstraffen van een defensief misverstand, kroop Unitas terug op eigen helft. Het kreeg nog een dot van een kans in de slotminuut, maar het mocht vervolgens ook de handen weer dichtknijpen toen Ryan Santos (in de slotminuten als extra aanvaller in de punt geposteerd) van dichtbij de Unitas doelman op zijn weg vond. Het zou gezien het spelbeeld teveel zijn geweest.

Opstelling: Sander Hoffmann – Kevin Kamerbeek (67. Donny van der Dussen) – Ryan Santos – Jeffrey Schenk – Shane van de Engel – Bart Slob – Remo Langerveld  (89. Stefan van der Vlegel)- Shayron Curiel (50. Jordan Kroon) – Rowendy Schoop – Davi Lizardo

Laat een antwoord achter