Merrelaar schiet Zwaluwen langs Smitshoek

0

Na een natte vrijdag kon er gelukkig gewoon afgetrapt worden op het hoofdveld van Sportpark Smitshoek. De gasten uit Vlaardingen, met oud-Smitshoekers Van Tienen, Wever en Merrelaar in de basis, hadden al één punt op zak.

De thuisclub ging op zoek naar de eerste punten. Vorig seizoen eindigde het duel op Sportpark Smitshoek in 1-4 in het voordeel van Zwaluwen, dus de bittere nasmaak van deze nederlaag kon vroeg in het nieuwe seizoen weggespoeld worden. Trainer Richard Middelkoop stuurde Robin Boot, Remco de Neef, Tracy Kapata, Thijs Oomsen, Marcel Varela Ribeiro, John de Ronde, Jordi Dekker, Erwin Bravenboer, Bart Deprez, Laurens Visser en Sean Verburg het veld in.

In de openingsfase was Zwaluwen direct gevaarlijk. Na vijf minuten werd een schot van Sten Wever geblokt en twee minuten later zag Jesper Gudde zijn inzet ook naast het doel verdwijnen. De grootste mogelijkheid was voor Ricardo Merrelaar, maar zijn kopbal eindigde op de lat. Een minuut later was daar zowaar Smitshoek met een goede uitbraak. Bart Deprez werd gelanceerd en zijn lob over doelman Van Tienen was helaas net te hard. Na deze mogelijkheden kwam de wedstrijd in evenwicht en was er een periode van zo’n twintig minuten waar serieuze doelpogingen ontbraken. Na veel geschuif over en weer was het opnieuw Zwaluwen dat in de persoon van Ricardo Merrelaar een nieuwe poging over het doel zag vliegen. De thuisclub moest het vooral van snelle uitvallen hebben. Zes minuten voor de rust veroverde Jordi Dekker aan de rechterkant de bal en opende over ruim vijftig meter op Sean Verburg. Helaas was zijn voorzet op Deprez te onnauwkeurig, anders had Smitshoek met een voorsprong de rust in kunnen gaan. In minuut 42 werd de openingstreffer van Ricardo Merrelaar afgekeurd wegens buitenspel. Smitshoek kreeg voor de thee nog een kans. Laurens Visser kreeg rond de zestienmeter de bal en speelde Deprez aan, die hem vervolgens slim liet lopen voor Bravenboer. Bravenboer liet hem vallen op Deprez, maar helaas werd de inzet gesmoord. Met een brilstand gingen beide teams aan de thee.

Na de rust kreeg Smitshoek ook direct een kans. Van Tienen liet een voorzet los, waarna Visser de bal op Verburg speelde. Hij zag Deprez bij de tweede paal vogelvrij staan, maar helaas was dit wel in buitenspelpositie. Een minuut later was het Zwaluwen dat voor Robin Boot verscheen, maar hij bleef keurig naar de bal kijken en keerde de inzet. Twee minuten later weer actie aan de andere kant. Een vrije trap van Erwin Bravenboer ging een metertje over en naast het doel. Hierna greep trainer Middelkoop in. De nieuwe spits Tim Strijbosch ging in de punt spelen en Jordi Dekker kwam naar de kant. Vlak daarna wisselde Smitshoek ook voor een tweede keer. Sean Verburg was in een duel geblesseerd geraakt en werd vervangen door Noah de Nijs. Na de wissel moest doelman Boot opnieuw ingrijpen om een tegentreffer te voorkomen. In de opvolgende aanval schoot Bart Deprez voorlangs. Een kwartier voor tijd kwam Damian van der Oever in het veld voor John de Ronde. Vlak na de wissel ging het voor aanvoerder Oomsen helemaal mis. Zijn terugspeelbal naar doelman Boot was te kort, waarna Merrelaar de gasten op een 0-1 voorsprong bracht. Smitshoek ging op zoek naar de gelijkmaker. Strijbosch kopte over en Deprez zag zijn inzet gepakt worden door Van Tienen. Uit de omschakeling was het Zwaluwen dat de 0-2 scoorde. Jesper Gudde gaf vanaf links voor op Merrelaar, waarbij Marcel Varela Ribeiro net te kort kwam op een inzet te blokken. Drie minuten later poetste de thuisclub de hatelijke nul weg. Tim Strijbosch verwerkte een voorzet vanaf de rechterkant schitterend langs Van Tienen. Daarna probeerde Smitshoek het nog wel, maar een gelijkmaker werd niet meer gescoord.

Smitshoek had vandaag zeker recht op een punt, maar doet zichzelf te kort. Volgende week wacht het treffen met FC ‘s-Gravenzande, de debutant die ook nog puntloos is. Beide teams zullen op zoek gaan naar de eerste drie punten, waarbij de thuisclub ook nog geen enkel doelpunt wist te produceren. Tot volgende week in ’s-Gravenzande!