Hoofdklassederby tussen RVVH en Rijsoord

0

RVVH is de competitie slecht begonnen. Van het gepromoveerde Nootdorp, dat het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man speelde, werd met 2-0 verloren. Het Ridderkerks Dagblad kopte zelfs met ‘een beschamende nederlaag.’ Ook een strafschop was niet voldoende om op voorsprong te komen, hoewel je je kunt afvragen waarom de scheidsrechter zo snel floot terwijl vier seconden later de bal over de doellijn ging en het dus wel een geldig doelpunt was. Maar dat is praten achteraf.

Pakte RVVH het vorig jaar in de competitieouverture nog drie punten, nu moesten de mannen van trainer Franken met lege handen naar huis. Veel kansen creëren maar geen doelpunten maken, wat dat betreft is er weinig nieuws onder de zon. Jammer want vooraf werd Nootdorp als één van de zwakkere ploegen beschouwd. Duidelijk bleek dat het elftal van RVVH nog geen geheel vormt en misschien wreekt het spelen van weinig oefenwedstrijden zich nu.

Heel anders ging het met de tegenstander van a.s. zaterdag Rijsoord. Op het eigen sportpark werd met veel inzet het gerenommeerde Ter Leede met 1-0 verslagen en het was nog verdiend ook. Zeker in de tweede helft had met meer precisie de score makkelijk op kunnen lopen tot 3-0. Maar ook met de kleinste overwinning word je drie punten rijker.

RVVH is dus gewaarschuwd. De vorige keer dat de buren elkaar in competitieverband tegenkwamen haalde RVVH uit twee wedstrijden maar één schamel punt. En toch degradeerden de Rijsoordenaars toen. Bij een derby als deze spelen vaak heel andere sentimenten als bij een wedstrijd tegen een willekeurige ander elftal. Zoals bekend werd Rijsoord dit jaar kampioen van de eerste klasse C. In de overschrijvingsperiode bleven de meeste spelers de club trouw. Topscorer Mike van Gool is nog steeds geblesseerd maar dat deert de mannen van trainer Gijs Zwaan kennelijk niet.

Ongetwijfeld zal RVVH zich willen revancheren voor de mispeer van afgelopen zaterdag en zal Rijsoord het goede begin willen voortzetten. Het belooft een spannende middag te worden op het gemeentelijk sportpark waar onder leiding van scheidsrechter M. Jobse uit Sint Laurens om 14.30 uur zal worden afgetrapt. Voorafgaand aan de wedstrijd zal één minuut stilte in acht worden genoemd vanwege het overlijden van Egbert Moed en zullen de (RVVH) spelers met rouwbanden spelen.