Hellevoetsluis geeft zege uit handen

0

In de tweede wedstrijd van de poulefase in de districtsbeker had Hellevoetsluis alle kans om zich al te plaatsen voor de volgende ronde. In een dramatische 2e helft lieten ze tegenstander Unitas ’30, de hele 2e helft spelend met een man minder, toch nog langszij komen (2-2).

Omdat Unitas ’30 een zondagvereniging is begon de wedstrijd op het fraai gelegen sportpark in Etten-Leur op het ongebruikelijke tijdstip van 17:00 uur. Hellevoetsluis miste de geblesseerden Haze, De Rooij en doelman Ribaric en ook Sander van Pelt en Frenk van Gelderen waren afwezig. Daardoor speelde Öner Sang-A-Jong als aanvoerder op het middenveld en bestond het verdedigingscentrum uit de nieuwkomers Jeffrey de Koning en de pas 18-jarige Tijs van de Heuvel, die samen met de toen nog 18-jarige doelman Sander van Reijn uitgroeide tot de beste speler aan de kant van Hellevoetsluis. Ook de technisch begaafde Ken Luyendijk had hiervoor in aanmerking kunnen komen, als hij één van de kansen die hij in de eerste helft kreeg had benut en wanneer hij met het prachtige doelpunt dat hij wel maakte matchwinner was geworden. Zwak verdedigen van de Hellevoeters bracht het 10-tal van Unitas ’30 echter binnen de minuut weer op gelijke hoogte. Zover had het niet hoeven komen als de rood-witten de man-meer-situatie bij een 0-1 voorsprong in de 2e helft beter hadden uitgespeeld dan ze nu deden. Nooit werd de vrije man gevonden, te vaak werd de lange bal gehanteerd en iedere tweede bal was zelfs voor Unitas ’30.

Het wachten was dan ook op de gelijkmaker van Unitas ’30 en die kwam er dan ook. De 0-1 voorsprong, verkregen doordat de doelman de doorgebroken Serkan Yavuzyigitoglu onderuit haalde en Vincent Mast de toegekende strafschop wist te benutten, verdween in de 59e minuut als sneeuw voor de zon en ook daarna werd het spel van de Hellevoeters er niet beter op. Toch was het een prachtige treffer van Ken Luyendijk, die een pegel van Onur Furuncu, die uiteen spatte op de vuisten van de doelman, opving, zijn tegenstander fraai uitkapte en de bal binnenschoot, die Hellevoetsluis op een 1-2 voorsprong bracht. Bij die stand kwamen de Vestingstadbewoners op 6 punten uit 2 wedstrijden en was het geplaatst voor de 2e ronde van de districtsbeker. Concentratieverlies in de verdediging leidde er echter toe dat de ploeg uit Etten-Leur binnen 1 minuut alweer op gelijke hoogte kwam (2-2). Met een beetje pech had het voor de mannen van Edwin de Koning nog slechter af kunnen lopen, maar gelukkig hielden ze toch nog 1 punt over aan deze uitwedstrijd. Daarmee staan ze met 4 punten uit 2 wedstrijden bovenaan in de poule en zullen minimaal 1 punt aan de uitwedstrijd tegen Heinenoord over moeten houden om zich sowieso te plaatsen voor de 2e ronde.