Fris V.O.C haalt direct uit: 0-5 winst tegen RVC’33

0

V.O.C is de competitie uitstekend begonnen. Na een succesvolle voorbereiding werd de eerste competitiewedstrijd met de voor zichzelf sprekende cijfers van 0-5 gewonnen.

Promovendus RVC’33, uit het pittoreske Reeuwijk, was het slachtoffer van de rood-zwarte dadendrang. De in het blauw gestoken gastheer had de steun van flink wat goedgemutste supporters, maar dat hielp niet om het V.O.C echt lastig te maken. Al snel was duidelijk dat het kwaliteitsverschil tussen de beide ploegen daarvoor te groot was. RVC’33 probeerde dat te compenseren met vooral heel veel inzet, maar dat kon niet verhinderen dat met name Quinten Lacrum zijn directe tegenstander steeds weer de baas was, en dat leverde uiteindelijk na een half uur de eerste treffer van V.O.C op. De razendsnelle rechtsbuiten was zijn tegenstander wéér voorbij, gaf goed voor, waarna Robbert Stout de 0-1 binnen kon prikken. Even later was het al 0-2 na een prachtige aanval van V.O.C. Een snelle uitbraak over rechts, Yannick legt terug op Quinten, die zijn prima optreden bekroont met een mooi doelpunt.

Voor V.O.C was het in de tweede helft vooral zaak om de rust te bewaren, en RVC’33 niet de gelegenheid te geven door een toevalstreffer de geest te krijgen. Gelukkig werd er geconcentreerd verder gevoetbald, waardoor de bal zich net als in de eerste helft voornamelijk op de Reeuwijkse helft bevond. V.O.C kreeg voldoende kansen om de score uit te breiden, en de grootste kwam vanaf de penaltystip. Daar was de bal door de scheidsrechter, die een makkelijke middag kende, neergelegd na een opzichtige handsbal op de doellijn. RVC’33 moest logischerwijs ook met 10 man verder. Quinten ontfermde zich over de penalty, maar geheel Michiel Kramer eendachtig tikte de keeper de bal uit de rechterhoek.

RVC’33 kreeg daarna zowaar zijn enige, en eigenlijk niet te missen, kans van de wedstrijd. Keeper Michiel Vis kreeg de bal vol op een plek geschoten waar een man dat liever niet heeft, maar voorkwam daarmee wel de 1-2. Tsja, je moet wat over hebben voor een clean-sheet…

V.O.C gooide de wedstrijd gelukkig vlak daarna alsnog in het slot. Een prima steekpass van Tom Wigmans werd scherp afgerond door Robbert Stout. Ook de 0-4 en 0-5 zouden nog volgen. Douwe van der Kroft bekroonde zijn goede invalbeurt met een mooie krul in de hoek, en Yannick Koevermans zorgde in de laatste seconde voor het slotakkoord.

Een prima begin dus voor de mannen van trainer Mark Weel. Laten we hopen dat dit kan worden doorgetrokken naar de wedstrijd van a.s zondag, thuis tegen Boshuizen. De ons welbekende Leidenaren wonnen met maar liefst 6-0 van Poortugaal.

Laat een antwoord achter