DVO’32 sterkste in derby tegen CION

0
DVO'32 wint in de knvb district beker van stads genoot CION met 2-0

Zaterdag stond aan de Marathonweg de Vlaardingse derby tussen DVO’32 en CION op het programma. In de voorbeschouwing lieten beide trainers optekenen dat het maar een bekerwedstrijd is en dat de focus volledig op de competitie gericht zal zijn. Maar de onderbuik gevoelens van het afgelopen seizoen waarin CION geen wedstrijd verloor maar toch stadgenoot DVO’32 er met de felbegeerde titel vandoor zag gaan zullen toch nog wel wat door sudderen.

De ploeg van coach Ben Hoogwerf gaat het dit seizoen een treetje hoger in de derde klasse proberen terwijl CION opnieuw uit de 4e klasse moet zien te komen. Dit alles zal ongetwijfeld zijn schaduw vooruit werpen naar de ontmoeting van vandaag. Tel daarbij de pikante overstap van spits Nico Huijer van CION naar DVO’32 op en men zal begrijpen dat de derby DVO’32- CION een clash op zich is. Voor de zwart witte thuisploeg stond op de van Zwaluwen over gekomen Robin den Breems en de jongste van der Veen telg Reinier ( die een sterke indruk achterliet in de voorbereiding en zijn kans lijkt te grijpen) dezelfde ploeg binnen de lijnen als vorig jaar.

Na de overvloedige regen op vrijdag en zaterdagochtend werd de wedstrijd gespeeld op het kunstgras. DVO was in de 1e helft voetballend heer en meester en de 1-0 ruststand was nog karig want het was aan CION’s keeper te danken dat Gert Jan van der Veen de 2e DVO goal niet wist te maken . DVO’s goal was er 1 uit het boekje, uit een voorzet van Herve Makuka kopte Robin den Breems de verdiende 1-0 tegen het net. Helaas moest de doelpunten maker daarna gewisseld worden ivm een blessure. CION kwam voor de thee helemaal niet in de buurt van keeper Ruben Verboon die alleen wat afstandschoten te verwerken kreeg. Na de verplichte rust was de 2e helft van een heel ander kaliber, onrustig ging DVO mee in het vecht voetbal van CION, al leverde dit geen noemenswaardige kansen op voor de gasten. Echter werd DVO toch wat achteruit gedrongen aan het begin van de 2e helft.

Gaandeweg het 2e bedrijf kwam daar toch de ruimte weer voor DVO en toen Gert Jan van der Veen een presentje kreeg van CION pakte de lange center dit bekwaam uit. Hiermee stond 2-0 op het scorebord en was het einde verhaal. De ploeg van trainer coach Ben Hoogwerf gaat steeds meer gestalte krijgen en we zullen zien waar deze ploeg dit seizoen toe in staat is, het fundament ligt er in ieder geval. Volgende week komt Maasdijk naar de Marathonweg en valt de beslissing in de poule daar de Westlanders DUNO met 6-3 naar huis stuurde. Hiermee komt Maasdijk evenals CION dus op 3 punten. DVO voert na vandaag de poule aan met 4 punten. Dus volgende week zaterdag om 14:30 uur een afspraak aan de marathonweg, tot dan.

DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade, Pieter van der Veen, Herve Makuka, Reinier van der Veen, Diego Remondo Gomez, Ruud Durinck ( 81e Niko v Meijeren ), Walter Zomervrucht, Robin den Breems (34e Pascal Moller ), Gert Jan van der Veen, Mark Zomervrucht( 70e Tim Kievit ).

Foto: Ruben Zegers, www.VKSportphoto.com