Capelle wint bij ONS Sneek

0

Capelle had vanmiddag geen enkele moeite met de Friezen, waarbij moet worden aangetekend, dat zij vanaf de 22e minuut met tien man speelden.

In het begin van de wedstrijd kreeg de thuisclub een grote kans, toen Michael Lanting Ale de Boer vrij voor het doel zette, maar keeper Bradly van der Meer redde de situatie. Daarna nam Capelle het initiatief over en zette ONS Sneek onder druk. In de 10e minuut werd een schot van Jorn van Lunteren nog net door keeper Volken Huisman gekeerd. Eén minuut later bracht Olaf van der Sande Tim Vincken in kansrijke positie, maar het werd slechts een corner. In de 12e minuut werd van der Sande in de zestien gevloerd door Serge Fatima. De penalty werd benut door Vincken, maar omdat Wilmer Kousemaker te vroeg was ingelopen, werd de treffer afgekeurd. Opnieuw nemen zou men zeggen, maar scheidsrechter Stijn Berben gaf tot grote verbazing een vrije trap aan de thuisclub. Toch kreeg Capelle de verdiende voorsprong. Een geweldige voorzet van uitblinker Angelmo Vyent werd door van der Sande tegen de touwen gekopt 0-1. In de 21e minuut een redding van de Capelle doelman op een schot van de Boer. Meteen daarna kreeg Klaas de Vries, die geprotesteerd had bij het toekennen van de strafschop zijn tweede gele kaart na een overtreding. Voor de rust waren er aan beide kanten nog mogelijkheden. Van der Meer redde opnieuw bij een vlammend schot van Anton Musliu en een schot van de Boer werd nog net geblokt. Bij twee goede acties van Vyent bleef het resultaat uit, zodat de rust inging met de 0-1 stand.

Sport – Voetbal (Samenvatting) ONS Sneek – vv Capelle from PodiumTVnl on Vimeo.

Na de rust veranderde het wedstrijdbeeld nauwelijks. ONS kreeg slechts één kans via de Boer, maar Capelle was de baas en Vincken was in de 48e minuut dichtbij een treffer. Schoten van Avdic en van der Sande werden geblokt en een vrije trap van van Lunteren werd door de keeper tot corner verwerkt. De bevrijdende treffer kwam er in de 76e minuut. Vanaf de middenlijn werd Vyent gelanceerd. Met grote snelheid stevende hij op het doel af, omspeelde de keeper en schoof de bal in het doel 0-2. De strijd was gestreden en Capelle kon de wedstrijd rustig uitspelen. Het werd nog bijna 0-3, maar een schuiver van Bram de Bruin in de extra speeltijd werd op het nippertje tot corner verwerkt. De terugreis naar Capelle zal een zeer plezierige worden.

Er waren gele kaarten voor Fatima, Gonzales en de Boer van ONS Sneek en voor Kousemaker, van Lunteren en Vyent van Capelle. Er was rood (2x geel) voor de Vries van ONS Sneek.

Capelle: van der Meer, Dams, Rothman, Pollemans, Letterie, Avdic, Kousemaker (68 de Bruin), van Lunteren, Vincken (58 Kalika), Vyent (83 Simonis), van der Sande.