Bekerderby tussen Zuidland en Brielle

0

Een bekerwedstrijd dichtbij huis bij VV Zuidland, vorig seizoen nog spelend in de eerste klasse, maar dit seizoen uitkomend in de tweede klasse.

Zuidland heeft een nieuwe, bekende trainer Aad Andriessen, die van VV Zuidland weer een team wil maken en, als het enigzins kan, met het inpassen van enkele jeugdspelers. Hij verwacht mee te kunnen doen voor een top 3 klassering in de competitie. Een andere bekende die we tegenkomen bij VV Zuidland is Timon de Bel, vorig seizoen nog actief voor VV Brielle. Verder bezit de selectie van VV Brielle enkele oud-spelers van VV Zuidland en dat zal de spelers motiveren om er een schepje bovenop te doen. Derby’s zijn altijd beladen en spannend!

Tijdens de voorbereiding heeft VV Zuidland het goed gedaan. Het won onder andere met 1-0 van Nieuwenhoorn en het verloor nipt van SC Feyenoord met 1-2, beide tegenstanders komen in dezelfde competitie (eerste klasse) uit als VV Brielle. De eerste bekerwedstrijd wist VV Zuidland in Schiedam met 1-2 te winnen van zondag tweedeklasser Excelsior’20. VV Brielle begon de eerste bekerwedstrijd goed, met flitsende acties en snel voetbal tegen VV Serooskerke. Dat het dan uiteindelijk slechts 1-0 is bij rust heeft te maken, met een flink portie geluk waar het de ploeg uit Zeeland niet aan ontbeerde. Ook het feit dat vele kansen niet benut werden door VV Brielle was hier debet aan. De 1-0 van Gino Stolk was overigens uiterst fraai ingeschoten. Na rust een nog steeds naar een tweede goal zoekend VV Brielle, maar zoals dat zo vaak gaat; als je zelf de kansen niet weet te verzilveren, valt aan de ander kant de goal. De 1-1 stond op het scorebord, al was daar wel een niet bestrafte overtreding aan vooraf gegaan. Als doelpogingen van VV Brielle in deze wedstrijd tot 2 keer toe op de paal en 1 keer op de lat eindigen en VV Serooskerke slechts terug kan kijken op een enkele doelpoging zonder enig gevaar, dan kunnen we stellen dat de uitslag de verhoudingen in het veld niet goed weergeeft, ook al werkten de Zeeuwse mannen hard voor een goed resultaat tegen VV Brielle.

Dinsdag 5 september werd de (thuis) oefenwedstrijd tegen zondag eerste klasser Nieuwerkerk zeer teleurstellend met 1-5 verloren. Nieuwerkerk, met enkele ex-VV Spijkenisse-spelers in de gelederen, heeft tot nu toe prima resultaten behaald. VV Brielle was veel op de helft van Nieuwerkerk, maar opnieuw was de afronding niet goed. De tegenstander was in dat opzicht superieur. De counters waren dodelijk en met de rust was de stand al 1-4. Het Brielse doelpunt kwam op naam van Nelson Costa de Brito, die na zijn vakantie weer de eerste minuten in het elftal van Ben Spork mocht maken.

Zaterdag 9 september moet Brielle er alles aan doen om de tweede bekerwedstrijd in winst om te zetten tegen VV Zuidland, dat in eigen huis op natuurgras ook zal willen gaan voor zijn tweede overwinning. Het zal een weerzien zijn van oude bekenden, maar ook, naar verwachting, van veel strijd op de mat.

Wij hopen veel supporters langs de lijn te zien en dat deze keer het vizier bij de spelers van VV Brielle wel op scherp staat. Na de wedstrijd VV Zuidland – VV Brielle volgt er nog één beker-/poulewedstrijd. Op zaterdag 16 september speelt VV Brielle om 17.00 uur uit in Schiedam tegen Excelsior ’20.