Rijsoord naar finale Ridderkerks-kampioenschap

0

Dinsdag 8 augustus speelde Rijsoord de eerste oefenwedstrijd. Op het eigen sportpark zijn ‘de Kraaien’ dit jaar gastheer van het jaarlijkse Ridderkerk toernooi. Net als vorig jaar was de ouverture tegen Slikkerveer. Het kostte Rijsoord toen veel moeite om Slikkerveer te verslaan. Dat lukte uiteindelijk na een penalty-serie. Deze edite was het een duidelijk beter en sterker Rijsoord dat zich plaatste voor de ‘finale’ van komende zaterdag met een 4-1 zege, na een 2-1 stand bij rust.

Rijsoord begon met de nieuwelingen, Jordi Lingen, Ard Hartman, Mike van Dongen, Romain van Bruggen en Zepp Jacobs in de basis. Het overrompelde Slikkerveer met snel aanvallend spel en was zeker de eerste twintig minuten heer en meester. Rijsoord stond toen al met 2-0 voor na goals van Zepp Jacobs en Siebren Hoekstra. Slikkerveer leek rijp voor een nog grotere achterstand maar kwam beter in de wedstrijd. Het kwam zelfs, na ruim een half uur, na een slordigheid in de verdediging op 2-1 via Rivaldo Rodrigues. Toch had Rijsoord voor rust meer afstand moeten nemen en mocht het zich zelfs gelukkig prijzen dat een inzet van Kenchi Orcadio net naast het doel van Jordi Lingen eindigde.

Na rust, waar aan beide kanten druk werd gewisseld, bleef Rijsoord de betere ploeg maar de marge klein omdat Rijsoord niet de bevrijdende 3-1 wist te maken. Dat gebeurde pas 10 minuten voor tijd. Khalid Rahli was de doelpuntenmaker. Vlak voor tijd maakte Ard Hartman nog de 4-1 vanaf de strafschopstip, nadat Ibrahim el Koubai in het strafschopgebied onderuit werd gehaald door Cas Leenders.

Zaterdag speelt Rijsoord om 14.30 uur aan de Vlasstraat tegen de winnaar van RVVH – Bolnes. Deze wedstrijd wordt vanavond 9-8 gespeeld om 19.30 uur, ook bij Rijsoord.