Neptunus-Schiebroek: gelijk tegen XerxesDZB en winst op Hermandad

1

De selectie van Neptunus-Schiebroek oefende zaterdag in gemixte samenstellingen tweemaal. Eén team won dankzij drie snelle treffers van de na rust ingevallen Yousri Salem met 0-4 van de vierdeklasser Hermandad en het andere speelde op het Faas Wilkes Sportpark tegen XerxesDZB gelijk met 1-1. Voor de Xerxanen scoorde Ingmar Meijer, terwijl de van Feyenoord overgekomen Cristiano lo Monaco voor de Drietanders de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Vorig seizoen won het uit de eerste klasse gedegradeerde Neptunus-Schiebroek tweemaal van XerxesDZB, dat zich zaterdag niet kon revancheren. Moreno Morenga miste bijvoorbeeld een strafschop, die onnodig door Neptunus-linksback Daniel van Delft was veroorzaakt.

Tien kilometer verderop zorgden Yousri Salem en Tom Houtschilt wel voor voldoende doelpunten voor het op promotie beluste Neptunus-Schiebroek. Beiden – net terug van vakantie – scoorden na rust en ook nog eens in tien minuten tijd. In de eerste vijfenveertig had Hermandad knap stand gehouden, ofschoon Rico Leeflang, de doelman van Neptunus, zich eigenlijk net zo goed niet had kunnen verkleden. Maar toen Salem eenmaal in sluipgang via het kattenluikje te voorschijn was gekomen, gingen op het Toepad gelijk de sirenes af, want het bleef niet bij één overmeestering. Salem sloeg drie keer toe. In no time. De vierde treffer kwam op naam van de 17-jarige Tom Houtschilt. Een snapshot: kijken, mikken, linkerpootje, raak. Een krul van 21 meter afstand.

Het merendeel van de spelers dat vorig seizoen met Neptunus-Schiebroek afdaalde naar de tweede klasse was geselecteerd voor de wedstrijd tegen XerxesDZB in het kader van het zekere voor onzekere. Vanaf komende zaterdag beginnen de Drietanders met het volledig mixen van jong en oud. Er staan aan de Hazelaarweg twee oefenwedstrijden op het programma tegen twee selectieteams van Schoonhoven.

Foto: Yousri Salem

Gerelateerde Artikelen
DELEN

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER