Leonidas en Barendrecht spelen om Patrick Stolk Cup

0

De traditionele wedstrijd in de voorbereiding van WFB tegen Leonidas vindt ook dit jaar doorgang, maar in een iets ander jasje; Op zaterdag 12 augustus aanstaande wordt op Sportpark de Kruse in Ouddorp om 18.00 uur afgetrapt voor de voetbalwedstrijd RKSV Leonidas tegen Barendrecht. Inzet van dit duel is de Patrick Stolk Cup. Derdeklasser Leonidas Zaterdag 1 speelt nu tegen vierdeklasser WFB. Deze wedstrijd start om 15.00 uur.

De wedstrijd tussen Leonidas Zondag 1 en Barendrecht om de Patrick Stolk Cup belooft een leuke te worden. Barendrecht, onder leiding van trainer Adri Poldervaart, eindigde afgelopen seizoen op een keurige achtste plaats in tweede divisie, de hoogste klasse van het amateurvoetbal. Leonidas werd afgelopen seizoen kampioen en keert nu terug in de hoofdklasse.

Oud-Barendrechter en Oud-Leonidasser Patrick Stolk, nu assistent-trainer bij Barendrecht, heeft nu de eer dat er een cup naar hem is vernoemd. Stolk kwam drie jaar uit voor Leonidas. Na zijn vertrek in 2014 verruilde de centrale verdediger het blauwwitte tenue van Leonidas voor dat van Barendrecht, een club waar hij al eerder voor uitkwam. Afgelopen seizoen nam Stolk daar op 37-jarige leeftijd afscheid als speler. Hij kan terugkijken op een op een mooie carrière. Zo is hij bijvoorbeeld één van de weinige spelers in Nederland, die het winnen van de landelijke KNVB-beker tweemaal (!) op zijn CV kon bijschrijven. Met Barendrecht won hij in 2009 met 1-3 in de finale van Leerdam. In 2012 pakte hij opnieuw met Leonidas de KNVB-beker door met 0-2 van FC Chebab te winnen. Reden genoeg om de Patrick Stolk Cup in het leven te roepen voor deze bijzondere oefenwedstrijd in de voorbereiding tussen Leonidas en Barendrecht.

Leonidas tegen Barendrecht wordt gespeeld op zaterdag 12 augustus 2017 om 18.00 uur op Sportpark De Kruse aan de Hofdijksweg 46A in Ouddorp. De toegang is gratis.

Gerelateerde Artikelen
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER