Clubs uit derde divisie akkoord met voorstel KNVB

0

De KNVB en dertien clubs uit de Derde Divisie hebben donderdag, onder protest, een akkoord bereikt over de competitieindeling van komend seizoen. Dat meldt Regio-Voetbal.nl. Daarin komen nu vier beloftenteams uit op zaterdag en twee op zondag.

De amateurverenigingen hebben bij de gesprekken ‘bijkomende voorwaarden’ bedongen, maar welke dit precies zijn is nog onduidelijk. Nog altijd zit de ongelijke verdeling van de Jong-elftallen over de zaterdag- en zondagtak de desbetreffende ploegen daarmee niet goed.

Geen officiƫle verklaring

Doordat de KNVB voorlopig nog niet met een officiƫle verklaring naar buiten is gekomen, blijft het onduidelijk of er ook daadwerkelijk veranderingen worden doorgevoerd in bijvoorbeeld het selectiebeleid van spelers. Tegen het aantal A-selectiespelers dat vorig seizoen uitkwam in de Tweede en Derde Divisie, heerst al langer tegenspraak.

Dat geldt ook voor het kaartensysteem, waarin Eredivisie- of Jupiler Leagueclubs af en toe zelfs voordeel uit wisten te halen. Jong FC Volendam, Jong Almere City, Jong FC Twente en Jong FC Groningen zijn ingedeeld in de zaterdagcategorie; Jong De Graafschap en Jong Vitesse zullen op zondag gaan uitkomen.

Eerdere voorstellen

Eerder pleitten de dertien amateurclubs nog voor een regeling waarbij er een geheel seizoen alleen maar thuisduels tegen de beloftenteams zouden afwerken.

Gerelateerde Artikelen
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER