Schoenen aan de wilgen: Tim van Diejie (DCV)

1

Tim van Diejie promoveerde enkele weken geleden met DCV naar de eerste klasse. De aanvallende middenvelder heeft echter besloten zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Een mooi ‘project’ bij DCV komt hiermee ten einde. De 30-jarige Diejie, die ook uit kwam voor Dilettant en Spirit wil meer tijd gaan besteden aan zijn gezin. ”In juli vorig jaar ben ik vader geworden. De combinatie tussen gezin, werk en mijn sociale leven maken het voor mij moeilijk om dat met voetbal te combineren. Als persoon ben ik iemand die alleen dingen voor de volle 100% doet en dat kan en wil ik niet meer opbrengen. Verder vind ik het belangrijk dat mijn dochter tussen mijn vrienden en de kinderen daarvan opgroeit. Aangezien veel vrienden in een lager elftal bij Dilettant voetballen ga ik daar lekker voetballen.”

Hoe kijk je terug op je laatste seizoen als selectievoetballer?

Het afgelopen seizoen is de kroon op mijn carrière als amateurvoetballer geweest dus fantastisch om op deze manier afscheid te nemen. Met een hele jonge groep beginnen we het seizoen en aanvankelijk ging dat niet makkelijk, mede doordat we snel Bobby Jansen door een blessure kwijtraakte, waardoor we met 13 punten de winterstop in gingen. Na de winter hebben we een onwaarschijnlijke reeks neergezet met heel goed voetbal en een elftal dat voor elkaar door het vuur ging. Dat was echt geweldig om mee te maken en ik ben blij dat ik op deze manier afscheid heb kunnen nemen bij DCV, want ik kwam met één doel en dat was de club omhoog helpen en dat is gelukt!

Wat ga je het meeste missen aan het spelen van selectievoetbal?

Moeilijk om te zeggen, omdat ik het nog niet heb ervaren. Al denk ik toch het fanatieke en elke wedstrijd de absolute wil hebben om te winnen ten koste van alles. Verder ook gewoon de beleving en entourage om wedstrijden heen.

Je hebt er een lange carrière opzitten. Naar welke tijd kijk je het liefste terug?

Er zijn twee periodes waar ik met heel veel plezier op terugkijk. De eerste periode bij Dilettant waar we met een echt vriendenteam zonder echte uitblinkers kampioen werden in de derde klasse en ons handhaafde in de tweede klasse het jaar daarop. De tweede periode zijn de afgelopen 4 jaar bij DCV, want sportief gezien was dit mijn beste periode. In vier jaar twee keer gepromoveerd en persoonlijk ben ik belangrijk geweest met doelpunten en assists.

Als je mocht kiezen; Wat had je dan anders willen doen tijdens je voetbalcarrière?

Dit gaan de mensen in Ouderkerk niet leuk vinden, omdat ik het wel vaker heb gezegd. Mijn periode bij Spirit was niet wat ik ervan verwacht had en dat is jammer. Toch heb ik ook heel veel van de periode geleerd en heeft het me gevormd als mens. Ik heb dus absoluut geen spijt van deze keuze.

Wat ga je nu doen in het voetbalwereldje?

Lekker voetballen met vrienden in het derde elftal van Dilettant. Misschien heel raar, maar daar heb ik echt heel erg veel zin in.

Beste medespeler?

Moeilijk om één iemand uit te kiezen, maar als ik dan iemand moet kiezen: Patrick de Reuver. In de drie jaar bij DCV voelde we elkaar blindelings aan en hebben we zodoende beide heel veel goals gemaakt.

Beste tegenspeler?

Thomas Verhaar

Mooiste complex?

Heerjansdam, de Molenwei

Beste coach?

Er zijn drie trainers met wie ik heel prettig heb samengewerkt. Mijn carrière startte ik bij Michel van Noort, die mij de kans gaf in het eerste elftal en onder hem heb ik veel geleerd. Raymond Kraaijbeek stemde het systeem af op De Reuver en mij en met succes, want in deze periode heb ik persoonlijk mijn beste voetbal laten zien. Ronald Klinkenberg was mijn laatste trainer, die natuurlijk zijn strepen binnen het amateurvoetbal heeft verdiend en dat is te zien in zijn manier van het omgaan met een groep en zijn trainingsaanpak. Daarbij heb ik veel respect voor zijn passie, drive, onvermoeibare enthousiasme en als persoon is het ook gewoon een fijn mens. Veel mensen denken dat het een harde, botte vent is, maar als je hem echt kent weet je wel beter.

Iedere trainer is op zijn manier belangrijk geweest in mijn ontwikkeling als voetballer en daar ben ik ze dankbaar voor, maar als je met echt vraagt te kiezen:  Ronald Klinkenberg.

De favoriete elf van Tim van Diejie: