Honselersdijk dreigt drinkende jongeren met straffen

11

De Westlandse Sportvereniging Honselersdijk gaat jeugdleden straffen die alcohol drinken op de club of tijdens activiteiten, zoals kampen en toernooien, meldt de Westlandse editie van het AD. Ook wordt opgetreden tegen jongeren, die zich onheus gedragen tegen barvrijwilligers die controle houden op de drankleeftijd.

Voorzitter Erik Sosef van sv Honselersdijk roept al langere tijd dat hij zich ernstig zorgen maakt over het beleid dat niet wordt nageleefd inzake het drankgebruik van jongeren in de kantine. ,,Ouders vinden het ‘gewoon’ dat hun kinderen onder de 18 drinken en worden boos op het bestuur als we ze hierop aanspreken”, aldus Sosef in het AD.

Brief

Er komt een brief aan junioren en hun ouders en de inhoud is helder. ‘Jij en je ouders ontvangen een brief met hierin een passende sanctie. Reken er op dat het kan gaan om verplicht fluiten en/of je wordt voor één of meerdere wedstrijden geschorst.’

Vrijwilligers van de club worden uitgelachen als ze jongeren wijzen op de gedragsregel binnen de club en dreigen daardoor met hun activiteiten te stoppen. Aanleiding om het beleid weer aan te scherpen is volgens de voorzitter van sv Honselersdijk één van de ‘Super Saturdays’ die de club organiseerde. ,,Het liep daar helemaal uit de hand. Jongens van 18 jaar of ouder liepen weg met flessen wijn en gaven ze lachend aan kinderen van 14 of 15 jaar door. Er waren twee bestuursleden bij, zoals altijd overigens, maar we raakten de controle kwijt in een volle kantine”, laat Sosef weten. En dat kan niet langer zo!

11 REACTIES