KNVB vraagt clubs te stemmen over ‘weekendvoetbal’

15

De KNVB zal vanavond tijdens het overleg met de ploegen uit de derde divisie en de hoofdklassers het ‘weekendvoetbal’ in stemming brengen.

De KNVB wil daarmee de derby’s terugbrengen in het amateurvoetbal en de reistijden sterk terugbrengen. Maandagavond komen de clubs in bij elkaar en zal er gestemd worden. In de derde divisie is momenteel een overschot aan zondagclubs.

Indien het plan doorgaat zullen in de toekomst onder meer Leonidas (zo) en IFC (zo) tegen meer regioploegen zoals RVVH, Jodan Boys, SteDoCo, Zwaluwen en Smitshoek spelen. Dat zou de omzet voor de clubs moeten en kunnen verhogen.

Gerelateerde Artikelen
DELEN

15 REACTIES

  1. Alleen als zaterdagclubs ermee akkoord gaan soms ook op zondag te spelen, dunkt me. De liefde hoeft niet altijd van één kant te komen.

  2. Je kunt zaterdagsteams niet verplichten om op zondag te spelen. Vaak hebben ze dit statutair vastgelegd en dient de bond (lees clybs) dit te respecteren.

  3. Dan moeten ze de statuten wijzigen. Die onzin van scheiding tussen zaterdag en zondagvoetbal is toch al tientallen jaren achterhaald en zie je nergens anders in Europa

  4. Hoezo omzet verhogen bij weekendvoetbal? Net zoals in 2e divisie chaos van speeltijden-en dagen. kijk naar de toeschouwers aantallen daar. Hoe in te plannen met de jeugdwedstrijden op zaterdag bij zondagclubs? Nog langer beroep doen op de schaarse vrijwilligers etc.

  5. Misschien een idee voor de zaterdagclubs om buiten de KNVB een eigen competitie te beginnen (net als in België, waar talloze cafévoetbalcompetities zijn voor ploegen op zaterdagmiddag). Kunnen ze fijn volgens hun eigen regeltjes blijven voetballen.

  6. Heb ik ook al eens geopperd. De KNVB is alleen maar bezig het zaterdagvoetbal compleet kapot te maken. En probeert nu één en ander te lijmen met noodoplossingen die niet in 1e instantie logisch zijn om te redden wat er te redden valt. Echt doodzonde wat er gebeurd is met de zaterdagcompetitie de laatste jaren.

  7. Het hoogste amateur voetbal wordt indirect met alle instroom van BVO’s en regelgeving de nek omgedraaid. Zie het aantal gemiddelde toeschouwers in Hoofdklasse A. Goede ploegen, goed voetbal – maar geen aansprekende competitie voor de regionale voetbal liefhebber – te veel clubs waar van uit het langdurige verleden enerlei affiniteit mee ontbreekt (de reis afstanden even buiten beschouwing gelaten) Lekker regionaal voetballen in de 1e klasse heeft m.i. verenigings breed meer perspectief en toekomst, ook financieel (toch wel belangrijk die kantine inkomsten? dan de huidige Hoofdklasse A en 3e divisie. Xerxes, Feijenoord, SHO, Sliedrecht, Brielle, Oranje Wit, Heinenoord, Deltasport, Vitesse Delft, Kloetinge – ik had ze graag komend seizoen tegen gekomen in onze competitie – maar helaas het wordt nu, met alle respect voor deze clubs!!!, Swift, Argon, Ajax, AFC, Hoek, DFS zijnde 6 thuis wedstrijden waar geen liefhebber op af komt.

  8. Bas het is slechts mijn persoonlijke ervaring en mening; je kan kwalijk als bestuur een technische staf en spelers groep de sportieve doelstelling tot degraderen opleggen.

  9. Mario Papavoine overigens daarbij aangetekend dat de wedstrijden dit seizoen tegen regioclub Sliedrecht ook geen kaskrakers waren en datzelfde geldt voor iets langer geleden ook van de wedstrijden tegen Deltasport, Oranje Wit en Heinenoord. Ik denk eerder dat mensen meer en meer zijn vervreemd van het zaterdagvoetbal als gevolg van alle maatregelen en daardoor zelfs de affiniteit met de directe regioclubs lijkt verloren. Het enige voordeel zou dan nog kunnen zijn dat tegenstanders van dichterbij zorgen dat men toch nog even de kantines ingaat na afloop maar garanties geeft dat ook niet. Zeker niet als op termijn wedstrijden om 17 of 18 uur ingepland gaan worden. Een al met al wat sombere constatering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER