Elf regioploegen in landelijke KNVB-Beker

0

Het toernooi om de KNVB Beker begint op zaterdag 19 augustus met de 1e kwalificatieronde. In twee kwalificatierondes zullen 68 amateurclubs strijden om 27 plekken in het hoofdtoernooi.

Volgende week zaterdag, 1 juli, zal in Zeist geloot worden voor de 1e en 2e kwalificatieronde. Deze loting zal live te zien zijn op KNVB.nl.

Opzet

Voor de 1e kwalificatieronde zijn 54 amateurclubs gekwalificeerd; 24 halvefinalisten uit de districtbekers en dertig teams uit de Derde divisie. Van deze 54 clubs zullen er 26 worden vrijgeloot voor deelname aan deze ronde. De andere 28 clubs zullen in een onderling duel op zaterdag 19 augustus strijden om een plek in de 2e kwalificatieronde.

In die 2e kwalificatieronde stromen ook veertien teams uit de Tweede divisie in. De drie (plaatsvervangend) periodekampioenen uit de Tweede divisie van afgelopen seizoen zijn automatisch geplaatst voor de 1e ronde van het hoofdtoernooi.

Hoofdtoernooi

In de 1e ronde van de KNVB Beker krijgen de betaaldvoetbalclubs die Europees voetbal spelen (Feyenoord, Ajax, PSV, FC Utrecht en Vitesse) een beschermde status. Zij kunnen niet tegen elkaar loten. Dat geldt ook voor die ploegen in de 2e ronde, als zij op donderdag 21 september (laatste speeldag 1e ronde) nog actief zijn in Europa. Als een amateurclub een betaaldvoetbalclub treft in de 1e ronde, zal de amateurclub altijd thuis spelen. De loting voor de 1e ronde zal, onder voorbehoud, op 26 augustus plaatsvinden.

Regioploegen

1ste kwalificatieronde (28 elftallen): Zwaluwen, ASWH, Capelle, Spijkenisse, Westlandia

2de kwalificatieronde (54 elftallen): Barendrecht, Excelsior Maassluis,

Eerste ronde (64 elftallen): Kozakken Boys, Sparta Rotterdam, Excelsior Rotterdam, FC Dordrecht.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter