Overbodige wedstrijd Nieuwerkerk eindigt in gelijkspel

0

 

Bij afwezigheid van Ali Benomar kreeg Valentijn Kittel weer een basisplaats. Voor de  rest liet coach Claudio Braga het team ongewijzigd ten opzichte van vorige week tegen Woerden.

Echter, de laatste wedstrijd van het seizoen is er een om snel te vergeten. De uitslag 1-1 betekende in ieder geval nog twee doelpunten voor het publiek. Het eerste kansje was voor Olympia, maar doelman Sander Hoffmann redde. In de daaropvolgende aanval scoorde Nieuwerkerk 0-1. Remco Langerveld werd op links aangespeeld, omspeelde zijn tegenstander en gaf strak voor. Davi Lizardo tikte de bal bij de tweede paal binnen. Binnen tien minuten op voorsprong leidde niet tot een beter spelend Nieuwerkerk. Olympia trok nog feller van leer, was veelvuldig in de aanval en kreeg ook kleine kansjes, zonder dat ze echt gevaarlijk werden. Mochten ze al eens komen tot een schot of kopbal, dan ging deze vaak naast en over of stond Sander Hoffmann in de weg. Toch komt Olympia op 1-1 in de 27e minuut. Een vrije trap van de rechterkant wordt bij de eerste paal binnen getikt. Nauwelijks acht minuten later de grootste kans van de wedstrijd voor de Goudse ploeg. Jesse Branderhorst omzeilt de buitenspel al, omspeelt doelman Sander Hoffmann, maar schiet daarna naast.

In de tweede helft blijft Stefan van der Vlegel in de kleedkamer achter, Youssef Swaghi is zijn vervanger. Het is voor de routinier tevens zijn laatste wedstrijd voor de zondagtak. Ook doelman Sander Hoffmann blijft in de kleedkamer achter, hij was geblesseerd geraakt. Hij werd vervanger door Marcel de Vent. Er gebeurt bijna niets in de tweede helft, het niveau is bedenkelijk. In de 63e minuut dwingt Youssef Swaghi de doelman van Olympia tot een redding, dat is het enige noemenswaardige feit in die helft. Kevin Soares vervangt in 75e minuut Kevin Kamerbeek, die geblesseerd het veld verliet. Zonder tijd bij te tellen floot de scheidsrechter na 90 minuten af. Het seizoen voor Nieuwerkerk zit erop. Naast Youssef Swaghi speelde ook Menno Homan zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht van Nieuwerkerk. Vanaf nu kan Nieuwerkerk zich richten op het nieuwe seizoen.

Opstelling: Sander Hoffmann (46 Marcel de Vent) – Scott van Dijk –  Valentijn Kittel – Shanon Koetsier – Kevin Kamerbeek (75 Kevin Soares Brazao Gonçalves) – Bilal Ouahabi – Bart Slob – Menno Homan – Stefan van der Vlegel (46 Youssef Swaghi) – Remco Langerveld – Davi Lizardo

Laat een antwoord achter