Nieuwerkerk verslaat Woerden in mat duel

0

Het was op 6 november van het vorige jaar dat Nieuwerkerk op eigen veld een wedstrijd winnend wist af te sluiten. Eindelijk werd de ban dan nu doorbroken, ofschoon het duel nauwelijks het aankijken waard was. Nieuwerkerk ging echter tot aan de 2-0 efficient om met de kansen. Daarna was het Davi Lizardo die aan de ene kant voor veel dreiging zorgde maar daarentegen ook tot enkele keren verzuimde de marge te vergroten en in zijn laatste poging zelfs geen oog te hebben voor zijn geheel vrijstaande collega Justin Spruijt.

Bart Slob en Remco Langerveld keerden terug van een schorsing. ook Ali Benomar was na zijn blessure weer van de partij.

Ondanks het vele balbezit van de gasten en enkele schoten was er de eerste twintig minuten maar weinig te beleven op sportpark Dorrestein. Nieuwerkerk kwam in de eerste fase nauwelijks voor het vijandelijke doel. Dat gebeurde wel in de 24e minuut en toen werd Davi Lizardo binnen het strafschopgebied gehaakt en scheidsrechter Mourabit die een makkelijke middag had, legde de bal zonder protesten vanuit het Woerdense kamp op de stip. Ali Benomar ontfermde zich over dit buitenkansje en schoot de 1-0 binnen. Daarna eenzelfde spelbeeld. Woerden probeerde en had wederom het meeste balbezit, maar doelman Sander Hoffmann heeft wel moeilijke middagen gekend. Na rust was er na een uur spelen eindelijk weer een goede aanval van de thuisclub en het was prompt raak. Davi Lizardo vond Remco Langerveld en die schoot beheerst de 2-0 op het scorebord. Justin Spruijt kwam voor Stefan van der Vlegel in de 63e minuut. Even daarna ontsnapte Davi Lizardo aan de linkerkant. Zijn schot kwam echter van de binnenkant van de paal weer in het veld. Nauwelijks een minuut later ontsnapte hij opnieuw en nu was het Ali Benomar die een teenlengte tekort kwam om diens voorzet te verzilveren. De grootste kans voor Davi Lizardo was er in de 73e minuut toen hij alleen op de Woerden doelman afsnelde. Justin Spruijt liep slim mee, maar de kleine aanvaller koos voor eigen succes en strandde op de doelman. Trainer Claudio Braga wisselde zijn aanvaller hierna meteen en bracht voor hem Kevin Soares in het veld. Veel gebeurde er niet meer in het laatste kwartier. Woerden werkte wel aan de aansluittreffer, maar echt overtuigend ging dat niet. Bovendien had de Nieuwerkerkse defensie net zoals in het duel van een week ervoor tegen Leonidas de zaak goed onder controle. Volgende week zondag speelt Nieuwerkerk de laatste wedstrijd van het seizoen in Gouda tegen Olympia. Ook daar staat nietrs meer op het spel voor beide ploegen.

Opstelling: Sander Hoffmann – Scott van Dijk – Shanon Koetsier – Menno Homan – Kevin Kamerbeek – Bart Slob – Stefan van der Vlegel (63. Justin Spruijt) – Ali Benomar – Bilal Ouhabi – Davi Lizardo (76. Kevin Soares)  – Remco Langerveld

 

Laat een antwoord achter