Nieuwerkerk stunt bij koploper Leonidas

0

 

Terwijl alle festiviteiten voor het naderende kampioenschap al vroeg op de dag flink op gang waren gekomen, moest de thuisclub nog wel even het Nieuwerkerkse varkentje wassen. De gastheren kwamen bedrogen uit want Nieuwerkerk weigerde ondanks de vele afwezigen  als kanonnenvoer te fungeren en namen zelfs in de slotminuut via de enige frontsoldaat vandaag, Mike Jansen, de leiding en die voorsprong stond de ploeg ondanks een opmerkelijke blessuretijd van maar liefst 7(!) minuten niet meer af. Zelfs een makkelijk gegeven vrije trap net buiten het zestienmetergebied door scheidsrechter Post in de 97e minuut was aan de thuisclub deze middag niet besteed.

De personele problemen waren best een zorgenkindje voor trainer Claudio Braga. Hij moest het tegen de koploper stellen zonder Ali Benomar, Bart Slob, Valentijn Kittel en de aanvallers Vladislav Smirnov, Remco Langerveld, Daniel Da Cruz en Anthony Velder. Gedwongen door het ontbreken van voldoende aanvallers, koos Braga voor een ongebruikelijk zeer verdedigend concept dat in de praktijk neerkwam op 5-4-1. In de basis begonnen drie jeugdspelers t.w. Bilal Ouhabi, Scott van Dijk en Mike Jansen.

De wedstrijd begon zoals verwacht. Leonidas viel aan en Nieuwerkerk wachtte geduldig op de counter. Het resulteerde wel in kansjes voor de thuisclub, maar veelal kwam de geroutineerde Nieuwerkerkse defensie niet echt onder druk te staan. Het tempo lag niet al te hoog en Nieuwerkerk vond dit prima en gunde de bal bovendien aan de thuisclub. Pas in de 35e minuut was er een echte redding nodig van doelman Sander Hoffmann die enkele minuten later nog een keer door Mike van de Ruit op de doellijn werd geassisteerd. Nieuwerkerk creeerde zelf in de eerste helft  weinig. De hardwerkende Mike Jansen stond vaak tegenover drie verdedigers, maar eenmaal in balbezit wist hij op de flanken toch wel een aantal keer medespelers te bereiken. Na de rust was de verwachting dat de thuisclub zou gaan stormen. Je nodigt immers niet zoveel mensen uit en dan te eindigen zonder feestje. De Nieuwerkerkse defensie gaf echter geen krimp. Het stond als een huis. En zonder de anderen tekort te doen was dit zeke reen groot compliment voor Scott van Dijk. De eerstejaars(!) O19-speler speelde als rechter verdediger een prima wedstrijd en bleef kalm in zijn spel. De grootste kans voor Leonidas was er in de 50e minuut, maar doelman Sander Hoffmann was op zijn post. In de 79e minuut moest de moegestreden Bilal Ouhabi naar de kant en Kevin Soares nam zijn plaats over. Uitgerekend hij stond aan de basis van de enige treffer. Bij een van de  tegenstoten in de tweede helft crosste hij op links met een strakke pass naar Davi Lizardo die op de rechter flank was opgedoken. Hij hield vervolgens overzicht en legde de bal slim neer bij de eerste paal, daar waar Mike Jansen op tijd opdook en binnen tikte. Het was de jeugdspeler ten volle gegund, want een hele wedstrijd opboksen tegen een overmacht en al je krachten geven en dan het overzicht behouden op zo’ moment, dat is klasse. Even later moest hij zich uitgeput laten vervangen door een andere jongeling. Thijs van Reeuwijk, die debuteerde en de blessuretijd volmaakte. Een opmerkelijke opleving van Nieuwerkerk vandaag dat ook weer na 359 minuten wist te scoren en  met deze zege zelf alle probelemen heeft weggespeeld en Leonidas een vervelende middag heeft bezorgd.

Opstelling: Sander Hoffmann – Scott van Dijk – Mike van de Ruit – Shanon Koetsier – Menno Homan – Kevin Kamerbeek – Davi Lizardo – Bilal Ouhabi (79. Kevin Soares) – Justin Spruijt –  Stefan van der Vlegel – Mike Jansen (90. Thijs van Reeuwijk)

Laat een antwoord achter