Spartaan’20 na 30 jaar terug in de eerste klasse

2

Dankzij een 3-0 zege op het Haagse VUC is Spartaan’20 met nog vier wedstrijden te gaan onbereikbaar geworden voor de achtervolgers. Het kampioenschap in 2D betekent de promotie naar de eerste klasse, iets waar de club met al die talentvolle jeugd al heel lang naar smachtte.

Het kón zondagmiddag aan de Oldegaarde gebeuren en het gebeurde ook: Spartaan’20 na 30 jaar terug naar de eerste klasse. De jeugdopleiding brengt al meer dan twintig jaar vele talenten voort tot aan internationals toe, maar het werd eens hoog tijd dat dit zich zou uitbetalen in de club zelf. En jawel, onder de bezielende leiding van het trainersduo Gokan Akgoz en Adil el Aiboudi is het resultaat bereikt: met een jonge spelersgroep vanuit grotendeels eigen opleiding, aangevuld met enkele ervaren krachten voor de noodzakelijke routine, is op vier wedstrijden van het einde het kampioenschap binnen. Achtervolger Kocatepe moest punten laten liggen en dat gebeurde.

Maar eerst en vooral moest ook gewoon zelf worden gewonnen van VUC. Geen simpele opgave, want een van de twee nederlagen dit seizoen was toevallig wel tegen deze Haagse tegenstander. Zoals eigenlijk in alle wedstrijden, ging Spartaan’20 uit van de eigen kracht. Ook ditmaal werd overtuigend aanvallend gestart. Niettemin waren de eerste kansjes voor de bezoekers, maar leverde dat geen resultaat voor de Hagenaars. In de 13e minuut was het raak voor de Spartanen. Een prima aanval met een naar binnen snijdende Soufian Charraoui, zijn schot werd nog gestopt door VUC-doelman Rudy Lakwijk maar in de rebound is Michel Margaretha attent: 1-0. Vijf minuten later lag de tweede treffer erin, althans dat dacht iedereen maar doellijntechnologie ontbreekt nog op dit niveau dus mag het spel ten onrechte door. En ook even later zit het Spartaan’20 niet mee, als Enes Ozturk zijn prachtig geplaatste vrije trap tegen de paal ziet belanden. Er volgen nog meer grote Spartaanse kansen, vooral voor Soufian Charraoui, maar het blijft bij de ene treffer voor rust.

Ook na de pauze een sterker Spartaan’20 dat geduldig combineerde op weg naar een beslissende treffer. Daar was echter een foutje van de VUC-defensie voor nodig. Ersin Akdag was zeer attent bij het slechte Haagse uitverdedigen en kapte de doelman prima uit om vervolgens de 2-0 binnen te schuiven. Met nog twintig minuten op de klok viel de definitieve beslissing en weer was het Ersin Akdag die zich doeltreffend toonde na goed voorbereidend werk van Luigino Paesch. Intussen werd bekend dat eerste achtervolger Kocatepe het noodzakelijke puntverlies had geleden en was het dus vervolgens uitspelen tot aan de champagne en het vuurwerk. Een mooi feestje op het veld en daarna in de kantine volgde!

2 Comments
  1. Darryl Vanenburg zegt

    Luigino Paesch

  2. Arie de Reus zegt

Laat een antwoord achter