SC Feyenoord treft Nootdorp

0

 

Sportclub Feyenoord treedt aanstaande zaterdag aan tegen Nootdorp. De bezoekers wonnen de eerste periodetitel en staan met 38 punten uit 22 duels op de vijfde plaats in de eerste klasse b. De formatie behaalde tien overwinningen, speelden liefst acht keer gelijk en ging viermaal onderuit.

Nootdorp verloor twee weken geleden met 0-3 van XerxesDZB. Coach Dick Boereboom kon in dat duel geen beroep doen op 9 selectiespelers. “Onze selectie is niet breed genoeg. Maar ik houd niet van excuses. Xerxes heeft een hele volwassen ploeg. We konden het verschil niet met strijdlust compenseren.” De oefenmeester is wel trots op de prestaties van zijn manschappen.

De doelstelling van Nootdorp is om bij de eerste zes teams te eindigen. “We willen beter presteren dan verleden jaar.” De eerste klasse b wordt door Boereboom als een sterke afdeling en leuke beschouwd. “Er zijn genoeg kanshebbers op de titel. En de clubs die actief zijn op dit niveau, zijn aansprekende namen voor ons. Daarnaast kan iedere ploeg in deze afdeling van elkaar winnen. Er zijn in de eerste klasse dan ook geen zwakke tegenstanders.”

Nootdorp wordt door Boereboom beschouwd als een hecht collectief. “Voorin beschikken we over snelle jongens en verdedigend staat het goed. We kregen tot op heden slechts 24 doelpunten tegen. Al onze spelers zijn bewust van hun taken. In aanvallend opzicht hadden we overigens meer doelpunten moeten maken.” De ploeg was tot op heden 28 maal productief. Hij vertelt dat zijn ploeg goed in elkaar steekt. “Ik heb niets te klagen over mijn spelers.” De oefenmeester heeft zijn contract inmiddels verlengd. “Ik heb het goed naar mijn zin en voel me echt gewaardeerd.”

Na de winterstop presteert Nootdorp minder dan in de eerste helft van de competitie. Zo leverden de laatste vijf duels maar vier punten op. “We presteren door veel blessures stukken minder.” De trainer vindt wel dat Nootdorp terecht de eerste periodetitel heeft gewonnen. “We hebben terecht beslag gelegd op deze titel. En die mensen die roepen dat we in de eerste periode alleen makkelijker tegenstanders hebben getroffen moeten naar zichzelf kijken.” Hij verwacht dat er in de nacompetitie nog gekke dingen kunnen gebeuren.”We gaan ons niet voor niets dan ook focussen op de nacompetitie.”

Boereboom verwacht dat SC Feyenoord komend weekend het initiatief zal willen grijpen. “SC Feyenoord zal natuurlijk moeten winnen en wil de 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd goed maken.” Boereboom verwacht dat het duel tegen Sportclub een mooi duel kan worden. “Sportclub Feyenoord is net als ´s-Gravenzande een titelkandidaat.”

SPORTCLUB FEYENOORD
De Sportclub Feyenoord won op de 22e speeldag met 5-1 van laagvlieger SVC´08. De Rotterdammers maakten in de eerste helft een 1-0-achterstand ongedaan. In het tweede bedrijf liep de ploeg de gastheren onder de voet. Elftalleider Ed Bourne meldt dat zijn ploeg een verdiende overwinning wist te behalen. “Het was alleen jammer dat we al vroeg in de wedstrijd op een achterstand kwamen. Daardoor liepen we voor rust achter de feiten aan.” Junior Obiku scoorde tweemaal voor de ploeg van coach Agterberg. Roel de Kruyk, Mohamed Faouzi en Lucas van Oeveren waren elk een keer trefzeker. Sportclub Feyenoord neemt op de ranglijst de tweede plaats in met 41 punten. De ploeg heeft drie punten achterstand op lijstaanvoerder ´s-Gravenzande. In de strijd om de derde periode staat SC Feyenoord op een gedeelde tweede plek met tien punten uit vijf ontmoetingen. Sportclub Feyenoord won twaalf maal een duel, speelde vijf keer gelijk en leed vijf nederlagen.

De rood-witten willen nog altijd meedoen om de afdelingstitel en anders een periodetitel. Het duel tegen Nootdorp is van cruciaal belang. Voor de Rotterdammers breken dan ook de weken van de waarheid aan. Bourne laat weten dat zijn ploeg dus wel afhankelijk is van de resultaten van koploper ´s-Gravenzande. “We hebben het helaas niet in eigen hand. We moeten gewoon alles gaan winnen. En het is zonde dat we in de derde periode eveneens afhankelijk zijn van een koploper Sportlust´46, dat een voorsprong van een punt heeft op de vier achtervolgers. Het belangrijkste is dat we niet naar andere kanshebbers op de titel gaan kijken. En mocht een kampioenschap niet gehaald worden, dan willen we graag een periodetitel winnen.”

Bourne laat weten dat het er zaterdagmiddag om gaat spannen. “Nootdorp is een titelkandidaat met een verdedigend concept en een moeilijke tegenstander om tegen te voetballen. Nootdorp is een ploeg om rekening te houden.” Hij verwacht dat SC Feyenoord de regie in handen zal willen nemen. “We mogen achterin geen steken laten vallen. Dat gebeurde dus wel in de heenwedstrijd toen Nootdorp via twee momenten tweemaal scoorde en we met een 2-1 nederlaag naar huis werden gestuurd. En dan te bedenken dat we die wedstrijd wel domineerden.”

Bourne verklaart wel dat SC Feyenoord na de winterstop beter op dreef is. “In de eerste seizoenshelft hadden we veel blessures, waardoor we minder presteerden. Maar er zit een opwaartse lijn in onze prestaties.”