Primeur voor IFC met gelijkspel thuis

0

IFC beleefde zondag een primeur in de hoofdklasse. De 13e thuiswedstrijd van dit seizoen leverde namelijk het eerste gelijke spel op in een thuiswedstrijd. Het 1-1 gelijke spel tegen het puntgelijke Gestel uit Eindhoven was overigens wel een behoorlijke teleurstelling.

Een matige eerste helft van beide ploegen eindigde in een terechte 0-0 tussenstand. De keeper van IFC Bas van Zee had zich toen wel in positieve zin onderscheiden door een bal na een inzet van een aanvaller uit de kruising te werken.

In een beduidend betere en attractievere tweede helft was IFC de bovenliggende partij en creëerde ook meerdere goede kansen. Zo raakte aanvoerder Danny Slingerland de paal en kwam Akin Arslan in een één op één situatie met de doelman niet tot scoren. Zo´n tien minuten voor tijd brak Marwin Richard wel de ban met zijn 6e competitietreffer. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële 90 minuten profiteerde de 36 jarige Crone van een dekkingsfout bij de Ambachters en hoewel diens punter op doel zeker houdbaar leek, verdween die wel in het doel voor de gelijke eindstand.

Hoewel één punt altijd beter is dan geen enkel punt schieten beide ploegen hiermee weinig op. Met nog twee andere ploegen nemen zij met 34 punten de plaatsen 6 tot en 9 in de competitiestand in. De voorsprong op de ploegen die thans op een nacompetitie plaats staan bedraagt daarmee acht punten.

Laat een antwoord achter