OVV verliest terecht van VOC

0

Zondag 9 april heeft OVV de belangrijke tweestrijd tussen VOC en OVV verloren. De belangen in de wedstrijd waren groot, daar voor beide ploegen de degradatiestreep nabij is, maar dat was in de strijdlust niet te merken. Beide ploegen speelden een gezapige eerste helft, waar VOC het beste van het spel had. De twee 1op1 situaties en een volley van een meter of twintig vonden echter de Oostvoornse doelman op hun weg en omdat van der Geest, die Wagner verdienstelijk centraal verving, een open doelpoging vlak voor rust niet wist te verzilveren, ging men met de brilstand rusten.

Van der Geest: “Na een aantal weken zonder speelminuten, merk je gewoon dat je wedstrijdritme en conditie mist. Daarnaast had ik de dozen nog niet van mijn schoenen afgehaald.” Ter verdediging van de lange linksbeen mag wel worden aangevoerd dat de volley met rechts genomen moest worden.

In de tweede helft hadden de groen-witten lange tijd niets te vertellen. VOC kopte en schoot in de vijfenveertigste tot en met de zestigste minuut zeker vijf keer vanuit kansrijke positie over, naast en éénmaal zelfs op de lat. Toch is het de Oostvoornse ploeg die op voorsprong komt. Nadat van Hulst vanaf de rechterzijde een vrije trap al op de paal had geschoten is het in de vijfenzestigste minuut wel raak. Ditmaal vanaf ietwat links op een meter of 25 krult hij het leer keurig in de bovenhoek. 0-1.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. De eerste uitbraak wordt nog onschadelijk gemaakt door de toegesnelde Dijkman. Daarna volgt echter een voorzet die over de verdedigers en de spits op de linkervleugelaanvaller zijn heup terecht komt. Het speeltuig valt echter precies voor diezelfde spits zijn voeten die vanaf een meter of vijf genadeloos uithaalt. 1-1

Als in de vijfenzeventigste minuut dan nog een strafschop wordt gegeven, voelt dat als de doodsteek voor de elf van Vuijk. Dronkers weet echter de elfmetertrap te keren en geeft de Oostvoornse jongens nog even lucht.

Helaas blijkt het uitstel van executie. De eerst volgende kans voor VOC is raak. Een steekpass wordt aangeraakt door Baartmans, waardoor Dijkman en de Bruijne niet meer kunnen corrigeren. De rechtsbuiten haalt genadeloos de trekker over en schiet hard en hoog binnen. 2-1

Dijkman: “Het rubber en de warmte geven je echt het gevoel dat je niet vooruit te branden ben. De bovenbenen voelen zo zwaar aan, we konden er vandaag niet genoeg energie in stoppen.”

Oefenmeester Vuijk was genoodzaakt, door schorsingen van v. Vught en Wagner, blessure bij Bak, een op vakantie zijnde Lemmens en een niet fitte Klaassen, met veel wijzigingen het veld te betreden. Ook vielen Klaassen, de Loor en Fenijn (laatste twee beiden van het opgeheven tweede elftal) nog in, maar zij konden het tij niet keren.

Baartmans: “Op dagen als vandaag merk je pas hoe lastig een kleine selectie kan zijn. De groep is hecht en sterk, maar te veel absenten en dan moeten er toch veel op een positie spelen waar ze niet van nature spelen.” Als aanvulling op deze constatering kan ook worden gezegd dat je ook niet uit vorm kan zijn, omdat je geen back up hebt om het van je over te nemen. Laten we hopen dat de twee weken voldoende zijn om de wonden te likken, zodat we tegen koploper Leonidas de punten kunnen halen die nog keihard nodig gaan zijn om de PD plekken te ontlopen.

Laat een antwoord achter